Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Binnenrust in Garyp

Boerderij

Easterein 29
9263PA Garyp (gemeente Tytsjerksteradiel)
Friesland

Bouwjaar: ca. 1870 1870 ca. 1870


Beschrijving van Binnenrust

Binnenrust. Kop-hals-rompboerderij met niet onderkelder vooreind, gevat tussen twee topgevels, waarvan de voorgevel met diagonaal gemetselde lijsten op natuurstenen aanzetlijstjes. Twee topschoorstenen met pyramidevormige borden. Terzijde dwarse aanbouw, wel gelijktijdig opgericht en gelijk gedetailleerd als het voorhuis; hier echter omlopende houten goot. Vrijstaand bakhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35653
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Binnenrust in Garyp

Kop-rompboerderij met zesruitsvensters en topgevel met diagonaal gemetselde lijsten met houten boeiborden en schoorsteen met pyramidevormig bord

Easterein 25
Garyp (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Kop-rompboerderij met een schoorsteen naar het type gebruikelijk in de Wouden. Diagonaal gemetselde lijsten langs de topgevel, waarop houten..

Kop-rompboerderij in roodbruine baksteen

Greate Buorren 42
Garyp (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Omschrijving Vrij gave KOP-ROMPBOERDERIJ opgetrokken in roodbruine baksteen. Het voorhuis heeft een zadeldak gedekt met zwarte geglazuurde ..

Kop-rompboerderij, stookhok

Greate Buorren 42
Garyp (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Omschrijving Laat negentiende eeuws STOOKHOK gelegen aan de oostzijde van het voorhuis van de bijbehorende kop-rompboerderij, met de nok ev..

Café-slijterij "Unicum"

Greate Buorren 53
Garyp (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Inleiding Rijk gedecoreerd CAFÉ uit 1904, opgetrokken in een aan de Neo-Renaissance verwante stijl. Het pand is gelegen in het midden van ..

Petruskerk

Tsjerkepaed 18
Garyp (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Herv.Kerk. Eenvoudig kerkje met driezijdige sluiting en daktoren, alles uit 1838. In de kerk gesneden preekstoelkuip met achterschot en klan..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)