Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kop-rompboerderij met zesruitsvensters en topgevel met diagonaal gemetselde lijsten met houten boeiborden en schoorsteen met pyramidevormig bord in Garyp

Boerderij

Easterein 25
9263PA Garyp (gemeente Tytsjerksteradiel)
Friesland

Bouwjaar: 1880


Beschrijving van Kop-rompboerderij met zesruitsvensters en topgevel met diagonaal gemetselde lijsten met houten boeiborden en schoorsteen met pyramidevormig bord

Kop-rompboerderij met een schoorsteen naar het type gebruikelijk in de Wouden. Diagonaal gemetselde lijsten langs de topgevel, waarop houten boeiborden. Topschoorsteen met pyramidevormig bord. Alle zesruitsvensters gaaf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35652
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kop-rompboerderij met zesruitsvensters en topgevel met diagonaal gemetselde lijsten met houten boeiborden en schoorsteen met pyramidevormig bord in Garyp

Binnenrust

Easterein 29
Garyp (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Binnenrust. Kop-hals-rompboerderij met niet onderkelder vooreind, gevat tussen twee topgevels, waarvan de voorgevel met diagonaal gemetselde..

Kop-rompboerderij in roodbruine baksteen

Greate Buorren 42
Garyp (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Omschrijving Vrij gave KOP-ROMPBOERDERIJ opgetrokken in roodbruine baksteen. Het voorhuis heeft een zadeldak gedekt met zwarte geglazuurde ..

Kop-rompboerderij, stookhok

Greate Buorren 42
Garyp (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Omschrijving Laat negentiende eeuws STOOKHOK gelegen aan de oostzijde van het voorhuis van de bijbehorende kop-rompboerderij, met de nok ev..

Kop-rompboerderij met topgevel met diagonaal gemetselde lijsten met houten boeiborden en schoorsteen met pyramidevormig bord

Easterein 3
Garyp (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Kop-rompboerderij met een schoorsteen naar het type gebruikelijk in de Wouden. Topgevel met diagonaal gemetselde lijsten waarop houten boeib..

Café-slijterij "Unicum"

Greate Buorren 53
Garyp (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Inleiding Rijk gedecoreerd CAFÉ uit 1904, opgetrokken in een aan de Neo-Renaissance verwante stijl. Het pand is gelegen in het midden van ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)