Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder grotendeels rieten dak met klein voorhuis met zesruitsvensters, ook in het woongedeelte van de schuur in Jistrum

Boerderij

Schoolstraat 59
9258CG Jistrum (gemeente Tytsjerksteradiel)
Friesland

(1 recensie)

Beschrijving van Boerderij onder grotendeels rieten dak met klein voorhuis met zesruitsvensters, ook in het woongedeelte van de schuur

Boerderij onder grotendeels rieten dak met klein voorhuis waarin zesruitsvensters. Ook in het woongedeelte van de schuur zesruitsvensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35649
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Boerderij onder grotendeels rieten dak met klein voorhuis met zesruitsvensters, ook in het woongedeelte van de schuur
5
Recensie door: ()
De voormalige boerderij is een fraai voorbeeld van een boerenbehuizing zoals dat eeuwenlang in de Walden gebruikelijk was. Gebouwd van Friese geeltjes (appelbloesem), rietgedekt en met zesruitsvensters. Vanbinnen is het onder architectuur geheel gemoderniseerd:woonkeuken in het voorhuis, 2 badkamers waarvan een met sauna, 6 slaapkamers; het geheel is uitgerust met vloerverwarming onder een leistenen vloer.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder grotendeels rieten dak met klein voorhuis met zesruitsvensters, ook in het woongedeelte van de schuur in Jistrum

Kop-hals-rompboerderij met zesruitsvensters in beganegrond en topgevel

Schoolstraat 54
Jistrum (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Gaaf bewaarde boerderij van het kop-hals-romptype met zesruitsvensters in beganegrond en topgevel, in schoorsteenanker gedateerd 1865.

Boerderij onder rieten dak met woonhuis met zesruitsvensters uitgebouwd aan de lange zijde van het voorhuis

Schoolstraat 31
Jistrum (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Boerderij van uitzonderlijke vorm, doordat het woonhuis is uitgebouwd aan de lange zijde van het voorhuis. Het geheel onder een rieten dak.Z..

Hervormde kerk (Sint-Petruskerk)

Schoolstraat 2
Jistrum (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Herv.Kerk en toren, gelegen op een kerkhof. Bakstenen kerk uit de 13e eeuw blijkens kenmerken der romano-gotiek, zoals uitwendig het keperfr..

Poepekrús

Harstewei 1
Kootstertille (Gemeente Achtkarspelen)
Poepekrus. In de grond uitgegraven kruis, ter herinnering aan een waarschijnlijk 18e eeuwse doodslag van een poepe, hannekemaaier of lapkepo..

Oldambtster boerderij

De Koaten 26
Kootstertille (Gemeente Achtkarspelen)
Inleiding De Oldambtster BOERDERIJ is in het derde kwart van de vorige eeuw in het vm. agrarische dorp Kooten gerealiseerd. Op het erf is v..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij onder grotendeels rieten dak met klein voorhuis met zesruitsvensters, ook in het woongedeelte van de schuur in Jistrum

Foto's (1)