Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Langgerekt woongebouw met zesruitsvensters onder twee evenwijdige zadeldaken tussen met houten lijsten afgedekte topgevels met hoekschoorstenen in Jistrum

Woonhuis

Schoolstraat 6
9258CH Jistrum (gemeente Tytsjerksteradiel)
Friesland


Beschrijving van Langgerekt woongebouw met zesruitsvensters onder twee evenwijdige zadeldaken tussen met houten lijsten afgedekte topgevels met hoekschoorstenen

Langgerekt woongebouw waarschijnlijk oorspronkelijk in verschillende woningen gedeeld, en gedekt door twee evenwijdige zadeldaken tussen topgevels met hoekschoorstenen en afgedekt door houten lijsten. Zesruitsvensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35646
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Langgerekt woongebouw met zesruitsvensters onder twee evenwijdige zadeldaken tussen met houten lijsten afgedekte topgevels met hoekschoorstenen in Jistrum

Groot dorpshuis met omlijste ingang en zesruitsvensters onder twee evenwijdige zadeldaken tussen topgevels met hoekschoorstenen

Schoolstraat 17
Burgum (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Groot dorpshuis onder twee evenwijdige zadeldaken tussen topgevels met hoekschoorstenen; omlijste ingang en zesruitsvensters.

Woonhuis in eclectische stijl

Lageweg 20
Burgum (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Inleiding WOONHUIS in Eclectische trant dat in 1866 is gebouwd in opdracht van Mr. Adrianus Eldering Ferf, de toenmalige eigenaar en bewone..

Pleats De Pleats

Schoolstraat 82
Burgum (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Tot dorpshuis verbouwde grote boerderij met halsvormige top boven de ingang gedateerd 1773. Betimmerde kamers en schouwen, waarvan een met t..

Villa "De Beuk"

Schoolstraat 59
Burgum (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Omschrijving Een witgepleisterd woonhuis uit ongeveer 1920 in Cottage Stijl met een haaks erachter geplaatst achterhuis in witgeverfde baks..

Villa "De Beuk", hekpijlers

Schoolstraat 59
Burgum (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Omschrijving Twee forse stenen HEKPIJLERS, waarschijnlijk uit de jaren twintig van de twintigste eeuw. De pijlers markeren de toegang tot d..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)