Meer dan 63.000 rijksmonumenten


'De prinkel' in Wadenoijen

Boerderij

Lingedijk 32
4014MG Wadenoijen (gemeente Tiel)
Gelderland

Bouwjaar: 1840 (steentje)


Beschrijving van 'De prinkel'

"De Prinkel". Boerderij op T-vormige plattegrond. Het woonhuis heeft een lage verdieping, een schilddak, gedekt met pannen, links naast de deur een steentje: 1840, een dubbele, gesneden deur in eenvoudige omlijsting en vensters met luiken en zesruitsramen. Roedenberg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35626
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 'De prinkel' in Wadenoijen

Boerderij op T-vormige plattegrond

Lingedijk 119
Wadenoijen (Gemeente Tiel)
Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw op T-vormige plattegrond. Het woonhuis heeft een lage verdieping en een rieten schilddak. Rech..

Boerderijcomplex bestaande uit een vermoedelijk in oorsprong laat 17e-eeuwse of vroeg 18de-eeuwse t-huisboerderij met bijschuur, een vrijstaande vloed ..

Vergardeweg 23
Wadenoijen (Gemeente Tiel)
INLEIDING Boerderijcomplex bestaande uit een vermoedelijk in oorsprong laat 17de-eeuwse of vroeg 18de-eeuwse T-huisboerderij met bijschu..

Boerderij op T-vormige grondplan

Lingedijk 30
Wadenoijen (Gemeente Tiel)
Boerderij op T-vormige grondplan, eerste helft 19e eeuw. Het woonhuis heeft links een opkamer, een lage verdieping en een bewerkte daklijst...

Gepleisterde boerderij, woonhuis en stal vormen een T-vormige plattegrond

Bredestraat 8
Wadenoijen (Gemeente Tiel)
Gepleisterde boerderij uit de eerste helft 19e eeuw, woonhuis en stal vormen een T-vormige plattegrond. Het woonhuis heeft een rieten schild..

Boerderij De Cromme Maen

Laageinde 45
Kapel Avezaath (Gemeente Buren)
"De Cromme Maen". Boerderij op T-vormige plattegrond, blijkens jaartalankers in de zijgevel uit 1866. Het woonhuis telt een verdieping, heef..

Kaart & Routeplanner