Meer dan 63.000 rijksmonumenten


t huis ten ham' in Kerk Avezaath

Boerderij

Daver 1
4010AA Kerk Avezaath (gemeente Buren)
Gelderland

Bouwjaar: vroeg 19e eeuw (karakter)


Beschrijving van t huis ten ham'

"'t Huis ten Ham". Herenboerderij met verdieping en zadeldak tussen puntgevels. Het huis draagt, met zijn getoogde vensters, waarin zes- en vierruitsschuiframen, een vroeg 19e eeuws karakter, doch de middenpartij met omlijsting van deur en bovenvenster vertoont rococo-vormen. Twee grote dakkapellen met frontbekroningen van vleugelstukken. Hoekschoorstenen met smeedijzeren bekroningen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35614
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van t huis ten ham' in Kerk Avezaath

Gepleisterde boerderij met hoog, rieten schilddak

Lingeweg 1
Tiel
Gepleisterde boerderij met hoog, rieten schilddak, 18e eeuw. Vensters met luiken. Bescherming betreft uitsluitend het hoofdgebouw van de boe..

'Nieuw-geerestein'

Burgemeester Meslaan 121
Tiel
"Nieuw-Geerestein". Gepleisterd landhuis met verdieping en schilddak, bekroond met schoorstenen, waarop smeedijzeren versieringen. Vensters ..

Walburg

Daver 9
Kerk Avezaath (Gemeente Buren)
Inleiding BOERDERIJ "WALBURG", gebouwd in de 18e eeuw. In de eerste helft van de 19e eeuw is het woongedeelte verhoogd en is aan de linkerz..

Kamphof

Daver 20
Kerk Avezaath (Gemeente Buren)
Inleiding BOERDERIJ "KAMPHOF", gebouwd in de eerste helft van de 19e eeuw. Het middenhuis is naderhand opgehoogd. Omschrijving Het is ..

Landzicht

Daver 13
Kerk Avezaath (Gemeente Buren)
Huize "Landzicht". Herenboerderij uit het tweede kwart der 19e eeuw. Het gepleisterde woonhuis telt een verdieping en heeft een omlopend sch..

Kaart & Routeplanner