Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij 'Het haagje' in Kerk Avezaath

Boerderij

Hamse Biezen 3
4017CK Kerk Avezaath (gemeente Tiel)
Gelderland


Beschrijving van Boerderij 'Het haagje'

Boerderij "Het Haagje". Gepleisterde hoeve, blijkens jaartalankers uit 1723. Rieten schilddaken; vensters met luiken en schuiframen. Rechts een stenen schuur onder rieten wolfdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35613
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij 'Het haagje' in Kerk Avezaath

Boerderij met bakhuis

Achterstraat 40
Kerk Avezaath (Gemeente Buren)
Inleiding BOERDERIJ MET BAKHUIS, gebouwd in het midden van de 19e eeuw, maar in de 20e eeuw gedeeltelijk vernieuwd en gewijzigd. Omschrijv..

Walburg

Daver 9
Kerk Avezaath (Gemeente Buren)
Inleiding BOERDERIJ "WALBURG", gebouwd in de 18e eeuw. In de eerste helft van de 19e eeuw is het woongedeelte verhoogd en is aan de linkerz..

Gepleisterde boerderij

Achterstraat 38
Kerk Avezaath (Gemeente Buren)
Gepleisterde boerderij, waarschijnlijk vroeg 19e eeuws. Woongedeelte met rieten schilddak; vensters met luiken en schuiframen.

Landzicht

Daver 13
Kerk Avezaath (Gemeente Buren)
Huize "Landzicht". Herenboerderij uit het tweede kwart der 19e eeuw. Het gepleisterde woonhuis telt een verdieping en heeft een omlopend sch..

Sint-Lambertuskerk: Hervormde Kerk - Eenbeukige dorpskerk met veelhoekig gesloten, door netgewelven overkluisd laat-gotisch koor

Daver 17
Kerk Avezaath (Gemeente Buren)
Herv. Kerk. Eenbeukige dorpskerk met veelhoekig gesloten, door netgewelven overkluisd laat-gotisch koor en een in 1861 gebouwd schip, welks ..

Kaart & Routeplanner