Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Binnengracht in Tiel

Militair Object

Verloop binnengracht Rechtbankstraat/Grotebrugse Grintweg
4000AA Tiel
Gelderland


Beschrijving van Binnengracht

Rondom het grootste gedeelte der oude stad het beloop van de vermoedelijk omstreeks 1500 aangelegde binnengracht. Deze, sterk versmalde en genormaliseerde, gracht loopt van de Rechtbankstraat aan de zuidzijde tot de Grotebrugse Grintweg aan de noord-oostzijde der oude stad. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35603
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Binnengracht in Tiel

Herenhuis, uit het derde kwart 19e eeuw met verdieping en schilddak, dat een geheel uitmaakt met het dak van nr 8

St. Walburg 9
Tiel
Herenhuis, uit het derde kwart 19e eeuw met verdieping en schilddak, dat een geheel uitmaakt met het dak van nr 8. Stucversieringen en balco..

Herenhuis uit her derde kwart 19e eeuw met verdieping en dak, dat een geheel uitmaakt met de daken der belendende panden

St. Walburg 8
Tiel
Herenhuis uit her derde kwart 19e eeuw met verdieping en dak, dat een geheel uitmaakt met de daken der belendende panden. Stucversieringen e..

Herenhuis uit het derde kwart der 19e eeuw met hoge verdieping en schilddak

St. Walburg 7
Tiel
Herenhuis uit het derde kwart der 19e eeuw met hoge verdieping en schilddak. De lijstgevel is versierd met stucornamenten en heeft tegen de ..

Rechtervleugel van een symmetrisch opgezet blok herenhuizen. Rechts een hoekpaviljoen met driehoekige afdekking. Balkon op gesneden consoles en met ij ..

St. Walburg 6
Tiel
Rechtervleugel van een symmetrisch opgezet blok herenhuizen, omstreeks 1860. Rechts een hoekpaviljoen met driehoekige afdekking. Balkon op g..

Middenpartij van symmetrisch opgezet blok herenhuizen. Twee balkons op gesneden consoles en met ijzeren hekjes. Attiekverdieping met getoogde vensterg ..

St. Walburg 5
Tiel
Middenpartij van een omstreeks 1860 symmetrisch opgezet blok herenhuizen. Twee balkons op gesneden consoles en met ijzeren hekjes. Attiekver..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)