Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping in Tiel

Woonhuis

Westluidensestraat 3
4001ND Tiel
Gelderland


Beschrijving van Pand met verdieping

In oorsprong 16e of vroeg 17e eeuws pand met verdieping, waarvan de kapvoet in het voorste gedeelte is opgenomen en de voorgevel is verhoogd; met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild aan voorzijde en achter tegen gepleisterde puntgevel. De laat 18e eeuwse voorgevel met hoge winkelpui is uitgevoerd in schoonwerk (klesoortjes) met gepleisterde plint en afgesloten met eenvoudige lijst en goot op klossen; in het midden deur met bovenlicht en aan weerszijden houten pilasters op hardstenen neut en afgedekt met kroonlijst; aan weerszijden van deur een schuifvensters met 12-ruits bovenlicht; op verdieping drie 4-ruits schuifvensters; 19e eeuwse dakkapel. Linker zijgevel gepleisterd; forse staafankers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35602
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping in Tiel

woonhuis

Koornmarkt 20
Tiel
Groot pand, waarschijnlijk 17e eeuw, bestaande uit twee evenwijdige vleugels onder zadeldaken tussen puntgevels. Voorgevel, ca. 1800 met har..

woonhuis

Weerstraat 49
Tiel
Laat-gotisch huis van het Nederrijns type met verdieping en hoog zadeldak, dat aan de voorzijde wordt afgesloten door een trapgevel, geleed ..

woonhuis

Weerstraat 47
Tiel
Laat-gotisch huis van het Nederrijnse type met verdieping door een trapgevel, geleed door korfboognissen. Vormt een geheel met het buurnumme..

Pand met gepleisterde gevel onder rechte gootlijsten en zadeldak

St. Agnietenstraat 21
Tiel
Waarschijnlijk laat-middeleeuws pand met gepleisterde gevel onder rechte gootlijst en zadeldak. Vensters met acht-, zes- en vierruitsschuifr..

Pand met gepleisterde gevel onder rechte gootlijsten en zadeldak

St. Agnietenstraat 19
Tiel
Waarschijnlijk laat-middeleeuws pand met gepleisterde gevel onder rechte gootlijsten en zadeldak. Vensters met acht-, zes- en vierruitsschui..

Kaart & Routeplanner