Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand op de hoek van de eerste achterstraat in Tiel

Woonhuis

St. Walburgstraat 19
4001MD Tiel
Gelderland


Beschrijving van Pand op de hoek van de eerste achterstraat

Pand op de hoek van de Eerste Achterstraat. Het huis bestaat uit een waarschijnlijk 17e eeuwse vleugel haaks op de straat onder een schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een puntgevel. Aan de zijde van de Eerste Achterstraat twee latere vleugels onder schilddaken, haaks op het oudste gedeelte. Langs het gehele pand aan de St Walburgstraat een gepleisterde, 19e-eeuwse lijstgevel. De tuin wordt langs de Eerste Achterstraat afgesloten door een tuinmuur, waarin een poortje met gebeeldhouwde pijnappels op de pijlers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35599
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand op de hoek van de eerste achterstraat in Tiel

Pand van vijf vensterassen met verdieping en hoog zadeldak tussen tot puntgevels verminkte oorspronkelijke trapgevels

St. Walburgstraat 17
Tiel
Pand van vijf vensterassen met verdieping en hoog zadeldak tussen tot puntgevels verminkte oorspronkelijke trapgevels, waarschijnlijk nog 15..

Herenhuis met gepleisterde gevels, middenrisaliet, verdieping en omlopend afgeknot schilddak met dakkapel en oeil-de-boeufs

Kalverbos 6
Tiel
Herenhuis met gepleisterde gevels, middenrisaliet, verdieping en omlopend afgeknot schilddak met dakkapel en oeil-de-boeufs. Karakter derde ..

St Dominicus

St. Walburgkerkpad 1
Tiel
Omschrijving KERKGEBOUW met een zuidoostelijke ingangstoren waarlangs de zijbeuken van het basilikale kerkschip zijn doorgetrokken. In het ..

Gymnasium

St. Walburg 2
Tiel
Gymnasium. Pand met verdieping, ter breedte van 10 vensterassen. De lijstgevel, daterend uit omstreeks 1860. wordt door veelhoekige, gepleis..

Geboortehuis van generaal Chassee

Kalverbos 4
Tiel
Geboortehuis van generaal Chassee. Oorspronkelijk een 18e eeuwse stadsboerderij op T-vormige plattegrond, verbouwd tot herenhuis derde kwart..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)