Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand van vijf vensterassen met verdieping en hoog zadeldak tussen tot puntgevels verminkte oorspronkelijke trapgevels in Tiel

Woonhuis

St. Walburgstraat 17
4001MD Tiel
Gelderland


Beschrijving van Pand van vijf vensterassen met verdieping en hoog zadeldak tussen tot puntgevels verminkte oorspronkelijke trapgevels

Pand van vijf vensterassen met verdieping en hoog zadeldak tussen tot puntgevels verminkte oorspronkelijke trapgevels, waarschijnlijk nog 15e eeuws. Aan de achterzijde een omlopend schilddak. Voorgevel gemoderniseerd omstreeks 1800 met kroonlijst, gesneden dubbele deur met gesneden kalf en bovenlicht binnen pilasteromlijsting met hoofdgestel en met acht- en zesruitsramen in de vensters. Rechts van het pand een getoogd poortje. Inwendig in een achterkamer stucschoorsteenmantel en geschilderd behang, gesigneerd: Rieff, ca. 1800. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35598
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand van vijf vensterassen met verdieping en hoog zadeldak tussen tot puntgevels verminkte oorspronkelijke trapgevels in Tiel

Pand op de hoek van de eerste achterstraat

St. Walburgstraat 19
Tiel
Pand op de hoek van de Eerste Achterstraat. Het huis bestaat uit een waarschijnlijk 17e eeuwse vleugel haaks op de straat onder een schildda..

Herenhuis met gepleisterde gevels, middenrisaliet, verdieping en omlopend afgeknot schilddak met dakkapel en oeil-de-boeufs

Kalverbos 6
Tiel
Herenhuis met gepleisterde gevels, middenrisaliet, verdieping en omlopend afgeknot schilddak met dakkapel en oeil-de-boeufs. Karakter derde ..

St Dominicus

St. Walburgkerkpad 1
Tiel
Omschrijving KERKGEBOUW met een zuidoostelijke ingangstoren waarlangs de zijbeuken van het basilikale kerkschip zijn doorgetrokken. In het ..

Geboortehuis van generaal Chassee

Kalverbos 4
Tiel
Geboortehuis van generaal Chassee. Oorspronkelijk een 18e eeuwse stadsboerderij op T-vormige plattegrond, verbouwd tot herenhuis derde kwart..

Gymnasium

St. Walburg 2
Tiel
Gymnasium. Pand met verdieping, ter breedte van 10 vensterassen. De lijstgevel, daterend uit omstreeks 1860. wordt door veelhoekige, gepleis..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)