Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis, uit het derde kwart 19e eeuw met verdieping en schilddak, dat een geheel uitmaakt met het dak van nr 8 in Tiel

Woonhuis

St. Walburg 9
4001ME Tiel
Gelderland


Beschrijving van Herenhuis, uit het derde kwart 19e eeuw met verdieping en schilddak, dat een geheel uitmaakt met het dak van nr 8

Herenhuis, uit het derde kwart 19e eeuw met verdieping en schilddak, dat een geheel uitmaakt met het dak van nr 8. Stucversieringen en balcon uit de bouwtijd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35595
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis, uit het derde kwart 19e eeuw met verdieping en schilddak, dat een geheel uitmaakt met het dak van nr 8 in Tiel

Herenhuis uit her derde kwart 19e eeuw met verdieping en dak, dat een geheel uitmaakt met de daken der belendende panden

St. Walburg 8
Tiel
Herenhuis uit her derde kwart 19e eeuw met verdieping en dak, dat een geheel uitmaakt met de daken der belendende panden. Stucversieringen e..

Herenhuis uit het derde kwart der 19e eeuw met hoge verdieping en schilddak

St. Walburg 7
Tiel
Herenhuis uit het derde kwart der 19e eeuw met hoge verdieping en schilddak. De lijstgevel is versierd met stucornamenten en heeft tegen de ..

Binnengracht

Verloop binnengracht Rechtbankstraat/Grotebrugse Grintweg
Tiel
Rondom het grootste gedeelte der oude stad het beloop van de vermoedelijk omstreeks 1500 aangelegde binnengracht. Deze, sterk versmalde en g..

Rechtervleugel van een symmetrisch opgezet blok herenhuizen. Rechts een hoekpaviljoen met driehoekige afdekking. Balkon op gesneden consoles en met ij ..

St. Walburg 6
Tiel
Rechtervleugel van een symmetrisch opgezet blok herenhuizen, omstreeks 1860. Rechts een hoekpaviljoen met driehoekige afdekking. Balkon op g..

Middenpartij van symmetrisch opgezet blok herenhuizen. Twee balkons op gesneden consoles en met ijzeren hekjes. Attiekverdieping met getoogde vensterg ..

St. Walburg 5
Tiel
Middenpartij van een omstreeks 1860 symmetrisch opgezet blok herenhuizen. Twee balkons op gesneden consoles en met ijzeren hekjes. Attiekver..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)