Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gymnasium in Tiel

Gebouw

St. Walburg 2
4001ME Tiel
Gelderland

Bouwjaar: Circa 1860


Beschrijving van Gymnasium

Gymnasium. Pand met verdieping, ter breedte van 10 vensterassen. De lijstgevel, daterend uit omstreeks 1860. wordt door veelhoekige, gepleisterde muurzuilen in drie delen verdeeld; tussen de parterre en de verdieping een gepleisterde cordonlijst. Flauw gebogen vensteromlijstingen, waarin de oorspronkelijke acht- en zesruitsschuiframen. Bakstenen borstwering met boogvormige openingen boven de middenpartij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35588
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gymnasium in Tiel

Linkervleugel van een symmetrisch opgezet blok herenhuizen

St. Walburg 3
Tiel
Linkervleugel van een symmetrisch opgezet blok herenhuizen, omstreeks 1860. Links een hoekpaviljoen met driehoekige afdekking. Balkon op ges..

Linkervleugel van een symmetrisch opgezet blok herenhuizen

St. Walburg 4
Tiel
Linkervleugel van een symmetrisch opgezet blok herenhuizen, omstreeks 1860.

St Dominicus

St. Walburgkerkpad 1
Tiel
Omschrijving KERKGEBOUW met een zuidoostelijke ingangstoren waarlangs de zijbeuken van het basilikale kerkschip zijn doorgetrokken. In het ..

Middenpartij van symmetrisch opgezet blok herenhuizen. Twee balkons op gesneden consoles en met ijzeren hekjes. Attiekverdieping met getoogde vensterg ..

St. Walburg 5
Tiel
Middenpartij van een omstreeks 1860 symmetrisch opgezet blok herenhuizen. Twee balkons op gesneden consoles en met ijzeren hekjes. Attiekver..

Rechtervleugel van een symmetrisch opgezet blok herenhuizen. Rechts een hoekpaviljoen met driehoekige afdekking. Balkon op gesneden consoles en met ij ..

St. Walburg 6
Tiel
Rechtervleugel van een symmetrisch opgezet blok herenhuizen, omstreeks 1860. Rechts een hoekpaviljoen met driehoekige afdekking. Balkon op g..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)