Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sociëteit in Tiel

Gebouw

Plein 46
4001LJ Tiel
Gelderland

Bouwjaar: Na 1789


Beschrijving van Sociëteit

sociëteit. Bakstenen bouwwerk, bestaande uit twee, ongeveer parallel gebouwde vleugels onder schilddaken en opgetrokken na 1789. De monumentale voorgevel, ter breedte van vijf vensterassen, wordt beëindigd door een houten kroonlijst en bezit een middenrisaliet van drie assen. Op de hoeken in baksteen gebosseerde lisenen. Boven de vensters van souterrain de bel-etage gebeeldhouwde festoenen. In de linker vensteras dubbele deur in omlijsting van pilasters met hoofdgestel. Restauratie na ernstige oorlogsschade in uitvoering. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35585
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sociëteit in Tiel

Vestingmuur Tolhuiswal

Waalstraat
Tiel
Langs de Tolhuiswal tussen de Molenhoek en de Grote sociëteit een gedeelte van de omstreeks 1500 gebouwde vestingmuur. Hierin, even ten oos..

woonhuis

Weerstraat 47
Tiel
Laat-gotisch huis van het Nederrijnse type met verdieping door een trapgevel, geleed door korfboognissen. Vormt een geheel met het buurnumme..

woonhuis

Weerstraat 49
Tiel
Laat-gotisch huis van het Nederrijns type met verdieping en hoog zadeldak, dat aan de voorzijde wordt afgesloten door een trapgevel, geleed ..

Pand met verdieping

Westluidensestraat 3
Tiel
In oorsprong 16e of vroeg 17e eeuws pand met verdieping, waarvan de kapvoet in het voorste gedeelte is opgenomen en de voorgevel is verhoogd..

Zuilengalerij Vismarkt

Plein 1
Tiel
Vismarkt. In 1789 gebouwde, half-cirkelvormige zuilengalerij met hardstenen Dorische zuilen, een houten fries met triglyphen en metopen en, ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)