Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Aarden wal in Tiel

Militair Object

Tussen het westelijke uiteinde van de Hoogeindsestraat en de Oliemolensteeg
4000AA Tiel
Gelderland

Bouwjaar: 1802 (sluitsteen)


Beschrijving van Aarden wal

Aan de noordzijde van de stad een gedeelte der 17e eeuwse aarden wal tussen het westelijke uiteinde der Hoogeindsestraat en de Oliemolensteeg. In deze wal een getoogd bakstenen poortje met in de sluitsteen het jaartal: 1802. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35583
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Aarden wal in Tiel

Pand met verdieping en hoog zadeldak tussen puntgevels

Gasthuisstraat 96
Tiel
Pand, waarschijnlijk laat-middeleeuws, op de hoek van het Hoogeinde. Verdieping en hoog zadeldak tussen puntgevels. Gepleisterde en gemodern..

Gepleisterd herenhuis met verdieping en zadeldak

Gasthuisstraat 24
Tiel
Gepleisterd HERENHUIS met verdieping en zadeldak; in oorsprong waarschijnlijk laat-middeleeuws. De in pleister gebosseerde voorgevel met kro..

Herenhuis met verdieping, ter breedte van vijf vensterassen

Gasthuisstraat 20
Tiel
Herenhuis met verdieping, ter breedte van vijf vensterassen. Lijstgevel met bakstenen hoekkettingen en hardstenen plint, waarin keldervenste..

Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis

Ambtmanstraat 24
Tiel
"Oud-Burger Mannen- en Vrouwenhuis". Langgerekt bakstenen gebouw, bestaande uit twee evenwijdig aan de straat lopende vleugels met verdiepin..

Gepleisterd pand ter breedte van vijf vensterassen met verdieping en zadeldak en gepleisterd hoekpand ter breedte van acht vensterassen met verdieping ..

Ambtmanstraat 30
Tiel
Ambtmanstraat 30 is een gepleisterd pand ter breedte van vijf vensterassen met verdieping en zadeldak. De in pleister gebosseerde voorgevel ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)