Meer dan 63.000 rijksmonumenten


R.K. begraafplaats in Tiel

Graf Begraafplaats

J.D. van Leeuwenstraat Ongd
4000AA Tiel
Gelderland

Bouwjaar: 1836


Beschrijving van R.K. begraafplaats

Rooms Katholieke Begraafplaats, gesticht in 1836. Aan de straat een smeedijzeren toegangshek met opschrift: "Zalig zijn de dooden die in den Heere sterven" en: "Anno 1836". Op het kerkhof een bakstenen kapel met driezijdige sluiting, spitsboogvensters en met een koepeldak gedekt klokketorentje. Stichtingssteen uit 1836 in de linkerzijgevel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35581
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van R.K. begraafplaats in Tiel

Joodse begraafplaats

Voor de Kijkuit 7
Tiel
Omschrijving onderdeel A De BEGRAAFPLAATS omvat twee rechthoekige grafvelden die elkaar in een rechte hoek raken over een lengte van enkele ..

Metaarhuisje

Voor de Kijkuit 7
Tiel
Omschrijving onderdeel B Het rechthoekige METAARHUISJE is afgedekt met een zadeldak tussen twee tuitgevels. De schilden zijn belegd met gesm..

Toegangshek Joodse begraafplaats

Voor de Kijkuit 7
Tiel
Omschrijving Het TOEGANGSHEK, behorend bij de Joodse begraafplaats bestaat uit twee in baksteen uitgevoerde hekpijlers, met hiertussen ee..

Begraafplaats "Ter Navolging"

Lingedijk
Tiel
Begraafplaats "Ter Navolging". Eerste "buitenkerkhof" in Nederland, gesticht in 1786. Aan de Lingedijk twee gecementeerde, bakstenen hekpijl..

Aarden wal

Tussen het westelijke uiteinde van de Hoogeindsestraat en de Oliemolensteeg
Tiel
Aan de noordzijde van de stad een gedeelte der 17e eeuwse aarden wal tussen het westelijke uiteinde der Hoogeindsestraat en de Oliemolenstee..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)