Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Winkelpand met lijstgevel. Geblokte deuromlijsting met gestoken kalf en hoofdgestel met triglyphenfries. Inwendig een balklaag met moer- en kinderbinten in Tiel

Gebouw

Kerkstraat 6
4001MB Tiel
Gelderland

Bouwjaar: 17e eeuw 1790 (steen)


Beschrijving van Winkelpand met lijstgevel. Geblokte deuromlijsting met gestoken kalf en hoofdgestel met triglyphenfries. Inwendig een balklaag met moer- en kinderbinten

Winkelpand met lijstgevel, gedateerd in een steen: "P. Bissier- 1790". Geblokte deuromlijsting met gestoken kalf en hoofdgestel met triglyphenfries. Inwendig een balklaag met moer- en kinderbinten. 17e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35573
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Winkelpand met lijstgevel. Geblokte deuromlijsting met gestoken kalf en hoofdgestel met triglyphenfries. Inwendig een balklaag met moer- en kinderbinten in Tiel

Korenbeurs

Korenbeursplein 2
Tiel
Korenbeurs. Twee langgerekte galerijen met hardstenen Ionische zuilen en houten hoofdgestellen aan weerszijden van een plein, gebouwd in 184..

Herenhuis met acht vensterassen brede lijstgevel, bij een samentrekking van oudere huizen opgetrokken

Ambtmanstraat 12
Tiel
Herenhuis met acht vensterassen brede lijstgevel, bij een samentrekking van oudere huizen omstreeks 1800 opgetrokken. Hardstenen plint; deur..

Pand met eenvoudige puntgevel met vlechtingen en vorkankers. Zes- en vierruitsschuiframen

Kerkstraat 23
Tiel
Pand met eenvoudige puntgevel met vlechtingen en vorkankers, 18e eeuw. Zes- en vierruitsschuiframen.

Herenhuis met verdieping en zadeldak

Ambtmanstraat 9
Tiel
Herenhuis met verdieping en zadeldak. Breedte vijf vensterassen; parterre met verdieping. De laat 18e-eeuwse gevel heeft een gepleisterde mi..

Herenhuis met verdieping, ter breedte van vijf vensterassen

Gasthuisstraat 20
Tiel
Herenhuis met verdieping, ter breedte van vijf vensterassen. Lijstgevel met bakstenen hoekkettingen en hardstenen plint, waarin keldervenste..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)