Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis met gepleisterde gevels, middenrisaliet, verdieping en omlopend afgeknot schilddak met dakkapel en oeil-de-boeufs in Tiel

Woonhuis

Kalverbos 6
4001AJ Tiel
Gelderland

Bouwjaar: Karakter derde kwart 19e eeuw doch vermoedelijk ouder


Beschrijving van Herenhuis met gepleisterde gevels, middenrisaliet, verdieping en omlopend afgeknot schilddak met dakkapel en oeil-de-boeufs

Herenhuis met gepleisterde gevels, middenrisaliet, verdieping en omlopend afgeknot schilddak met dakkapel en oeil-de-boeufs. Karakter derde kwart 19e eeuw doch vermoedelijk ouder. Dubbele deur in omlijsting, kroonlijst met verdiepte velden en consoles. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35566
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis met gepleisterde gevels, middenrisaliet, verdieping en omlopend afgeknot schilddak met dakkapel en oeil-de-boeufs in Tiel

Pand op de hoek van de eerste achterstraat

St. Walburgstraat 19
Tiel
Pand op de hoek van de Eerste Achterstraat. Het huis bestaat uit een waarschijnlijk 17e eeuwse vleugel haaks op de straat onder een schildda..

Geboortehuis van generaal Chassee

Kalverbos 4
Tiel
Geboortehuis van generaal Chassee. Oorspronkelijk een 18e eeuwse stadsboerderij op T-vormige plattegrond, verbouwd tot herenhuis derde kwart..

Pand van vijf vensterassen met verdieping en hoog zadeldak tussen tot puntgevels verminkte oorspronkelijke trapgevels

St. Walburgstraat 17
Tiel
Pand van vijf vensterassen met verdieping en hoog zadeldak tussen tot puntgevels verminkte oorspronkelijke trapgevels, waarschijnlijk nog 15..

Gymnasium

St. Walburg 2
Tiel
Gymnasium. Pand met verdieping, ter breedte van 10 vensterassen. De lijstgevel, daterend uit omstreeks 1860. wordt door veelhoekige, gepleis..

Linkervleugel van een symmetrisch opgezet blok herenhuizen

St. Walburg 3
Tiel
Linkervleugel van een symmetrisch opgezet blok herenhuizen, omstreeks 1860. Links een hoekpaviljoen met driehoekige afdekking. Balkon op ges..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)