Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Geboortehuis van generaal Chassee in Tiel

Boerderij

Kalverbos 4
4001AJ Tiel
Gelderland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Geboortehuis van generaal Chassee

Geboortehuis van generaal Chassee. Oorspronkelijk een 18e eeuwse stadsboerderij op T-vormige plattegrond, verbouwd tot herenhuis derde kwart 19e eeuw en toen met een verdieping verhoogd. Dubbele deur met panelen en gesneden trumeau, balcon op consoles, vensters met geprofileerde houten omlijstingen, cordonlijst en kroonlijst met gesneden consoles. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35565
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Geboortehuis van generaal Chassee in Tiel

Herenhuis met gepleisterde gevels, middenrisaliet, verdieping en omlopend afgeknot schilddak met dakkapel en oeil-de-boeufs

Kalverbos 6
Tiel
Herenhuis met gepleisterde gevels, middenrisaliet, verdieping en omlopend afgeknot schilddak met dakkapel en oeil-de-boeufs. Karakter derde ..

Pand op de hoek van de eerste achterstraat

St. Walburgstraat 19
Tiel
Pand op de hoek van de Eerste Achterstraat. Het huis bestaat uit een waarschijnlijk 17e eeuwse vleugel haaks op de straat onder een schildda..

Pand van vijf vensterassen met verdieping en hoog zadeldak tussen tot puntgevels verminkte oorspronkelijke trapgevels

St. Walburgstraat 17
Tiel
Pand van vijf vensterassen met verdieping en hoog zadeldak tussen tot puntgevels verminkte oorspronkelijke trapgevels, waarschijnlijk nog 15..

Linkervleugel van een symmetrisch opgezet blok herenhuizen

St. Walburg 3
Tiel
Linkervleugel van een symmetrisch opgezet blok herenhuizen, omstreeks 1860. Links een hoekpaviljoen met driehoekige afdekking. Balkon op ges..

Gymnasium

St. Walburg 2
Tiel
Gymnasium. Pand met verdieping, ter breedte van 10 vensterassen. De lijstgevel, daterend uit omstreeks 1860. wordt door veelhoekige, gepleis..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)