Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Gepleisterd pand ter breedte van vijf vensterassen met verdieping en zadeldak en gepleisterd hoekpand ter breedte van acht vensterassen met verdieping en een mansardekap in Tiel

Ambtmanstraat 30
4001MC Tiel

Bouwjaar: Kern ouder dan 19e eeuw

Beschrijving van Gepleisterd pand ter breedte van vijf vensterassen met verdieping en zadeldak en gepleisterd hoekpand ter breedte van acht vensterassen met verdieping en een mansardekap

Ambtmanstraat 30 is een gepleisterd pand ter breedte van vijf vensterassen met verdieping en zadeldak. De in pleister gebosseerde voorgevel draagt een houten kroonlijst en heeft een midden-19de eeuws karakter. Vensters met acht- en zesruitsschuiframen. Deur met panelen. Hoogeinde 2 is een gepleisterd hoekpand ter breedte van acht vensterassen met verdieping en een mansardekap. Het gepleisterde pand heeft siervoegen en een houten sier- en kroonlijst. In de voorgevel sierankers. De vensters hebben zesruits schuiframen. In het dakvlak voor twee dakkapellen. Het dakvlak achter heeft een hijsluik. De entree is voorzien van een dubbele paneeldeur en omlijsting met pilasters en hoofdgestel. Ervoor een hardstenen stoep met ijzeren baluster. Het onderkelderde pand heeft een 19de-eeuwse verschijningsvorm, maar heeft een oudere kern. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)