Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterd pand ter breedte van vijf vensterassen met verdieping en zadeldak en gepleisterd hoekpand ter breedte van acht vensterassen met verdieping en een mansardekap in Tiel

Woonhuis

Ambtmanstraat 30
4001MC Tiel
Gelderland

Bouwjaar: Kern ouder dan 19e eeuw


Beschrijving van Gepleisterd pand ter breedte van vijf vensterassen met verdieping en zadeldak en gepleisterd hoekpand ter breedte van acht vensterassen met verdieping en een mansardekap

Ambtmanstraat 30 is een gepleisterd pand ter breedte van vijf vensterassen met verdieping en zadeldak. De in pleister gebosseerde voorgevel draagt een houten kroonlijst en heeft een midden-19de eeuws karakter. Vensters met acht- en zesruitsschuiframen. Deur met panelen. Hoogeinde 2 is een gepleisterd hoekpand ter breedte van acht vensterassen met verdieping en een mansardekap. Het gepleisterde pand heeft siervoegen en een houten sier- en kroonlijst. In de voorgevel sierankers. De vensters hebben zesruits schuiframen. In het dakvlak voor twee dakkapellen. Het dakvlak achter heeft een hijsluik. De entree is voorzien van een dubbele paneeldeur en omlijsting met pilasters en hoofdgestel. Ervoor een hardstenen stoep met ijzeren baluster. Het onderkelderde pand heeft een 19de-eeuwse verschijningsvorm, maar heeft een oudere kern. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35560
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterd pand ter breedte van vijf vensterassen met verdieping en zadeldak en gepleisterd hoekpand ter breedte van acht vensterassen met verdieping en een mansardekap in Tiel

Breed pand van negen vensterassen, met verdieping en schilddak

Ambtmanstraat 15
Tiel
Breed pand van negen vensterassen, met verdieping en schilddak, derde kwart 19e eeuw. Het pand bestaat uit een linkergedeelte ter breedte va..

Ambtmanshuis

Ambtmanstraat 17
Tiel
AMBTMANSHUIS. In een houtrijke tuin op de hoek van de Achterweg gelegen pand, dat na restauratie in 1939 in gebruik genomen is als Polderhu..

Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis

Ambtmanstraat 24
Tiel
"Oud-Burger Mannen- en Vrouwenhuis". Langgerekt bakstenen gebouw, bestaande uit twee evenwijdig aan de straat lopende vleugels met verdiepin..

Pand met verdieping en hoog zadeldak tussen puntgevels

Gasthuisstraat 96
Tiel
Pand, waarschijnlijk laat-middeleeuws, op de hoek van het Hoogeinde. Verdieping en hoog zadeldak tussen puntgevels. Gepleisterde en gemodern..

Ambtmanshuis

Ambtmanstraat 17
Tiel
Koetshuis van het Ambtmanshuis. Gepleisterd rechthoekig gebouw met houten kroonlijst en schilddak.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)