Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis met acht vensterassen brede lijstgevel, bij een samentrekking van oudere huizen opgetrokken in Tiel

Woonhuis

Ambtmanstraat 12
4001MC Tiel
Gelderland

Bouwjaar: Circa 1800


Beschrijving van Herenhuis met acht vensterassen brede lijstgevel, bij een samentrekking van oudere huizen opgetrokken

Herenhuis met acht vensterassen brede lijstgevel, bij een samentrekking van oudere huizen omstreeks 1800 opgetrokken. Hardstenen plint; deuromlijsting met in het hoofdgestel consoles, een gesneden festoen en eierlijst. Empire, Triglyphenfries onder de kroonlijst. Dubbele deur met gesneden trumeau. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35558
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis met acht vensterassen brede lijstgevel, bij een samentrekking van oudere huizen opgetrokken in Tiel

Herenhuis met verdieping en zadeldak

Ambtmanstraat 9
Tiel
Herenhuis met verdieping en zadeldak. Breedte vijf vensterassen; parterre met verdieping. De laat 18e-eeuwse gevel heeft een gepleisterde mi..

Dubbel herenhuis

Ambtmanstraat 20
Tiel
Inleiding DUBBEL HERENHUIS gebouwd in 1894 naar ontwerp van de Nijmeegse architect D. SEMMELINK (1855-1899) in opdracht van de Tielse advoc..

Herenhuis met verdieping, ter breedte van vijf vensterassen

Gasthuisstraat 20
Tiel
Herenhuis met verdieping, ter breedte van vijf vensterassen. Lijstgevel met bakstenen hoekkettingen en hardstenen plint, waarin keldervenste..

Gepleisterd herenhuis met verdieping en zadeldak

Gasthuisstraat 24
Tiel
Gepleisterd HERENHUIS met verdieping en zadeldak; in oorsprong waarschijnlijk laat-middeleeuws. De in pleister gebosseerde voorgevel met kro..

Winkelpand met lijstgevel. Geblokte deuromlijsting met gestoken kalf en hoofdgestel met triglyphenfries. Inwendig een balklaag met moer- en kinderbint ..

Kerkstraat 6
Tiel
Winkelpand met lijstgevel, gedateerd in een steen: "P. Bissier- 1790". Geblokte deuromlijsting met gestoken kalf en hoofdgestel met triglyph..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)