Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met trapgeveltje met drie overhoekse pinakels en ongewoon driedelig venster in de top, fraaie ontlastingsboog in Sint Maartensdijk

Woonhuis

Markt 57
4695CH Sint Maartensdijk (gemeente Tholen)
Zeeland


Beschrijving van Pand met trapgeveltje met drie overhoekse pinakels en ongewoon driedelig venster in de top, fraaie ontlastingsboog

Pand met trapgeveltje met drie overhoekse pinakels en ongewoon driedelig venster in de top, fraaie ontlastingsboog. Voordeur met bovenlicht en 12-ruitsschuifvensters op de begane grond. XVI-XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35432
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met trapgeveltje met drie overhoekse pinakels en ongewoon driedelig venster in de top, fraaie ontlastingsboog in Sint Maartensdijk

Pand met trapgevel aan de markt door jaartalankers gedateerd 1592

Markt 58
Sint Maartensdijk (Gemeente Tholen)
Pand met trapgevel aan de Markt door jaartalankers gedateerd 1592. Treden met hardstenen dekplaten. Schuifvensters. Op de begane grond toega..

Pand met gepleisterde lijstgevel onder schilddak

Markt 55
Sint Maartensdijk (Gemeente Tholen)
Pand met gepleisterde lijstgevel onder schilddak. Schuifvensters. Hardstenen stoeppalen verbonden door ijzeren staven. Vormt een geheel met ..

Hoekpand met ingezwenkte lijstgevel aan de Markt

Markt 1
Sint Maartensdijk (Gemeente Tholen)
Hoekpand Markt-Kaaystraat met ingezwenkte lijstgevel aan de Markt. Was in oorsprong een gecementeerd pand met symmetrische gevelindeling, XV..

Huis met rechts gecementeerde lijstgevel

Markt 52
Sint Maartensdijk (Gemeente Tholen)
Huis met rechts gecementeerde lijstgevel. Kap vernieuwd. 4- en 6-ruits schuifvensters met bewerkte middenstijl. XIX-XX.

Raadhuis

Markt 3
Sint Maartensdijk (Gemeente Tholen)
Raadhuis, bestaande uit drie aan de Markt gelegen, aan elkaar gekoppelde panden. Het oorspronkelijke raadhuis kwam in oorsprong waarschijnli..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)