Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand onder zadeldak met een rechthoekige uitbouw aan de achterzijde waar het huis voorzien is van een diepe tuin in Sint Maartensdijk

Woonhuis

Hazenstraat 2
4695CV Sint Maartensdijk (gemeente Tholen)
Zeeland

Bouwjaar: 18e eeuw (oorsprong)


Beschrijving van Pand onder zadeldak met een rechthoekige uitbouw aan de achterzijde waar het huis voorzien is van een diepe tuin

Ten opzichte van de kerk mooi gelegen fors pand onder zadeldak evenwijdig aan de straat met een rechthoekige uitbouw aan de achterzijde waar het huis voorzien is van een diepe tuin. Aan de noordzijde een verdiepingloze aanbouw. Het in oorsprong waarschijnlijk op zijn minst 18e eeuwse huis, waarvan het linker gedeelte een opkamer bevat boven een kelder werd voor wat de thans gecementeerde voorgevel betreft in het begin van de 19e eeuw gemoderniseerd. Uit die tijd dateren de empire schuifvensters met bewerkte middenstijl alsmede het bovenlicht met lantaren boven de voordeur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35412
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand onder zadeldak met een rechthoekige uitbouw aan de achterzijde waar het huis voorzien is van een diepe tuin in Sint Maartensdijk

Sint-Maartenskerk

Hazenstraat 1
Sint Maartensdijk (Gemeente Tholen)
N.H.Kerk. Laat-gotische pseudobasiliek waarvan de koren dateren uit het begin en het schip uit de tweede helft van de 15e eeuw. In- wendig: ..

Toren Sint-Maartenskerk

Hazenstraat 1
Sint Maartensdijk (Gemeente Tholen)
TOREN N.H.Kerk. Gedeeltelijk in de N.H.Kerk ingebouwde toren. 14e eeuws. Op het eind van de 15e eeuw voorzien van steunberen en een trapt..

Pand onder zadeldak waarvan een van de zijtoppen vlechtingen vertoont en de andere is vernieuwd

Hazenstraat 12
Sint Maartensdijk (Gemeente Tholen)
Pand onder zadeldak waarvan een van de zijtoppen vlechtingen vertoont en de andere is vernieuwd. De langsgevel in gele baksteen gelegen lang..

Dwarspand met aan de markt een gevel met middentop

Markt 22
Sint Maartensdijk (Gemeente Tholen)
In oorsprong 17e eeuws dwarspand met aan de Markt een gevel met middentop. Restanten van de 17e eeuwse toestand. Op de verdieping: 4 sierank..

Pand met geverfde lijstgevel

Markt 26
Sint Maartensdijk (Gemeente Tholen)
Pand met geverfde lijstgevel. Begane gronds en op de verdieping zes-ruitsschuifvensters met brede middenstijl. Vormt een geheel met buurnumm..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)