Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ommuring met hekwerken in 's Gravenhage

Overig

Parallelweg 225
2525NL 's Gravenhage
Zuid Holland


Beschrijving van Ommuring met hekwerken

OMMURING MET HEKWERKEN. Aan de zijde van Parallelweg en Ter Borchstraat bewaard gebleven ommuring rondom het remiseterrein. In baksteen opgetrokken muur met voetinghek met gemetselde pijlers en met siersmeedijzeren hek bij de ingang naar de dienstwoning. Ommuring met hekwerken uitsluitend van belang als complex-onderdeel bij monumentnummer 353811. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 353839
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ommuring met hekwerken in 's Gravenhage

remise Frans Halsstraat van HTM

Parallelweg 225
's Gravenhage
REMISEGEBOUW c.a. Het als een hal geconstrueerde remisegebouw bevat vier sprongsgewijze in lengte toenemende tramstallingsruimten, elk voor..

Ketenhuis

Parallelweg 225
's Gravenhage
KETELHUIS. Met de dienstvleugel van het remisegebouw geintegreerde, twee bouwlagen tellend, ketelhuis onder plat dak. Aan de zijde van de Te..

Pekelremise en werkplaats

Parallelweg 225
's Gravenhage
PEKELREMISE EN WERKPLAATS. Vrijstaande, plat afgedekte, pekelremise ter lengte van vijf vensterassen en met afgeschuinde zijde op de zuidhoe..

Dienstwoning

Parallelweg 227
's Gravenhage
DIENSTWONING. Deels met de dienstvleugel van het remisegebouw geintegreerde bovenwoning, met verdieping en ten dele met kapverdieping gebouw..

R.K. Kerk van de Heilige Martha

Hoefkade 623
's Gravenhage
Inleiding. H. Marthakerk. Aan drie zijden vrijstaand kerkgebouw uit 1908-1909, gebouwd naar ontwerp van N. Molenaar sr. in neo-gotische s..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)