Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pekelremise en werkplaats in 's Gravenhage

Nijverheid Industrie

Parallelweg 225
2525NL 's Gravenhage
Zuid Holland


Beschrijving van Pekelremise en werkplaats

PEKELREMISE EN WERKPLAATS. Vrijstaande, plat afgedekte, pekelremise ter lengte van vijf vensterassen en met afgeschuinde zijde op de zuidhoek; alle gevels voorzien van getoogde vensters met kleine stalen onderverdeling, in de lange en korte gevel aan de binnenplaats twee dubbele inrijdeuren in dezelfde trant als die van het remisegebouw, alsmede een aanbouw, in oorsprong bestemd als paardestal en andere dienstruimten, deels met gewijzigde gevel, doch met rechts de oorspronkelijke ingangsdeur. Voor het overige is de architectonische vormgeving verwant met die van de andere gebouwen van het complex. Pekelremise van belang als functioneel onderdeel van het remise-complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 353833
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pekelremise en werkplaats in 's Gravenhage

remise Frans Halsstraat van HTM

Parallelweg 225
's Gravenhage
REMISEGEBOUW c.a. Het als een hal geconstrueerde remisegebouw bevat vier sprongsgewijze in lengte toenemende tramstallingsruimten, elk voor..

Ketenhuis

Parallelweg 225
's Gravenhage
KETELHUIS. Met de dienstvleugel van het remisegebouw geintegreerde, twee bouwlagen tellend, ketelhuis onder plat dak. Aan de zijde van de Te..

Ommuring met hekwerken

Parallelweg 225
's Gravenhage
OMMURING MET HEKWERKEN. Aan de zijde van Parallelweg en Ter Borchstraat bewaard gebleven ommuring rondom het remiseterrein. In baksteen opge..

Dienstwoning

Parallelweg 227
's Gravenhage
DIENSTWONING. Deels met de dienstvleugel van het remisegebouw geintegreerde bovenwoning, met verdieping en ten dele met kapverdieping gebouw..

R.K. Kerk van de Heilige Martha

Hoefkade 623
's Gravenhage
Inleiding. H. Marthakerk. Aan drie zijden vrijstaand kerkgebouw uit 1908-1909, gebouwd naar ontwerp van N. Molenaar sr. in neo-gotische s..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)