Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ketenhuis in 's Gravenhage

Nijverheid Industrie

Parallelweg 225
2525NL 's Gravenhage
Zuid Holland


Beschrijving van Ketenhuis

KETELHUIS. Met de dienstvleugel van het remisegebouw geintegreerde, twee bouwlagen tellend, ketelhuis onder plat dak. Aan de zijde van de Ter Borchstraat een tweetal luiken boven elkaar, waarvan een met onderverdeeld bovenlicht; op de afgeschuinde zijde en in de gevel aan de zijde van de Frans Halsstraat op elke bouwlaag een, respectievelijk drie getoogde vensters met kleine stalen onderverdeling. Terzijde van de smederij een hoogopgaande gemetselde schoorsteen. Voor het overige is de architectonische vormgeving van het ketelhuis verwant met die van de overige gebouwen. Ketelhuis met bijbehorende schoorsteen van belang als functioneel complex-onderdeel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 353827
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ketenhuis in 's Gravenhage

remise Frans Halsstraat van HTM

Parallelweg 225
's Gravenhage
REMISEGEBOUW c.a. Het als een hal geconstrueerde remisegebouw bevat vier sprongsgewijze in lengte toenemende tramstallingsruimten, elk voor..

Pekelremise en werkplaats

Parallelweg 225
's Gravenhage
PEKELREMISE EN WERKPLAATS. Vrijstaande, plat afgedekte, pekelremise ter lengte van vijf vensterassen en met afgeschuinde zijde op de zuidhoe..

Ommuring met hekwerken

Parallelweg 225
's Gravenhage
OMMURING MET HEKWERKEN. Aan de zijde van Parallelweg en Ter Borchstraat bewaard gebleven ommuring rondom het remiseterrein. In baksteen opge..

Dienstwoning

Parallelweg 227
's Gravenhage
DIENSTWONING. Deels met de dienstvleugel van het remisegebouw geintegreerde bovenwoning, met verdieping en ten dele met kapverdieping gebouw..

R.K. Kerk van de Heilige Martha

Hoefkade 623
's Gravenhage
Inleiding. H. Marthakerk. Aan drie zijden vrijstaand kerkgebouw uit 1908-1909, gebouwd naar ontwerp van N. Molenaar sr. in neo-gotische s..

Kaart & Routeplanner