Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dienstwoning in 's Gravenhage

Woonhuis

Parallelweg 227
2525NM 's Gravenhage
Zuid Holland


Beschrijving van Dienstwoning

DIENSTWONING. Deels met de dienstvleugel van het remisegebouw geintegreerde bovenwoning, met verdieping en ten dele met kapverdieping gebouwd onder samenstel van plat dak en zadeldak tussen puntgevels. De korte eindgevel en lange gevel met ingang zijn beide voorzien van asymmetrisch over de gevels verdeelde houten vensters van verschillend formaat, doch merendeels met 3-ruits-bovenlichten en getoogde strekken; in de eindgevel beneden rechts de twee grote getoogde drielichten behorend bij het in oorsprong tot afrekenlokaal bestemde vertrek. Voor het overige sluit de architectonisch vormgeving aan bij de algemene beschrijving zoals gegeven bij monumentnummer 353811. Dienstwoning van belang als functioneel complex-onderdeel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 353821
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dienstwoning in 's Gravenhage

remise Frans Halsstraat van HTM

Parallelweg 225
's Gravenhage
REMISEGEBOUW c.a. Het als een hal geconstrueerde remisegebouw bevat vier sprongsgewijze in lengte toenemende tramstallingsruimten, elk voor..

Ketenhuis

Parallelweg 225
's Gravenhage
KETELHUIS. Met de dienstvleugel van het remisegebouw geintegreerde, twee bouwlagen tellend, ketelhuis onder plat dak. Aan de zijde van de Te..

Pekelremise en werkplaats

Parallelweg 225
's Gravenhage
PEKELREMISE EN WERKPLAATS. Vrijstaande, plat afgedekte, pekelremise ter lengte van vijf vensterassen en met afgeschuinde zijde op de zuidhoe..

Ommuring met hekwerken

Parallelweg 225
's Gravenhage
OMMURING MET HEKWERKEN. Aan de zijde van Parallelweg en Ter Borchstraat bewaard gebleven ommuring rondom het remiseterrein. In baksteen opge..

R.K. Kerk van de Heilige Martha

Hoefkade 623
's Gravenhage
Inleiding. H. Marthakerk. Aan drie zijden vrijstaand kerkgebouw uit 1908-1909, gebouwd naar ontwerp van N. Molenaar sr. in neo-gotische s..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)