Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ambachtshuis in Oud Vossemeer

Gebouw

Raadhuisstraat 5
4698AJ Oud Vossemeer (gemeente Tholen)
Zeeland

Bouwjaar: 1771


Beschrijving van Ambachtshuis

Ambachtshuis. Vrijstaand (in 1896 het huidige raadhuis aangebouwd) rechthoekig gebouw, met voorgevel in overgangsvormen Lodewijk XV-Lodewijk XVI en achtergevel met boogramen. Gedekt door omlopend schilddak met hoekpirons. Boven de middenrisaliet van de voorgevel opzetstuk met het wapen van Oud Vossemeer en dakkoepeltje met luiklok. In de attiek gedateerd 1771. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35372
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ambachtshuis in Oud Vossemeer

Nederlands Hervormde Kerk

Ring 10
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
N.H. Kerk. 15e eeuws eenbeukig kerkgebouw met driezijdige sluiting en eind 15e eeuws dwarspand. Preekstoel XVII B met koperen lezenaar 1769...

Pand beschermd vanwege smeedijzeren gevelbekroning in de vorm van een gestileerd kruis met in de top als windvaan een ruiter

Raadhuisstraat 15
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Pand beschermd vanwege smeedijzeren gevelbekroning in de vorm van een gestyleerd kruis met in de top als windvaan een ruiter, waaronder de i..

Torenstation elektriciteitsverdeling

Patrijzenweg 28
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Inleiding Torenstation voor electricteitsverdeling met dienstwoning, in verband met de aansluiting van Tholen en Sint Philipsland op het el..

R.K. Kerk

Dorpsweg 7
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
R.K. KERK. Zaalkerk, in 1841 gesticht met financiele bijstand van Koning Willem I; boogvensters, voorgevel met blindnissen en een torentje ..

Pastorie

Dorpsweg 9
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Inleiding Rooms katholieke pastorie, rond 1872 in opdracht van het bestuur van de Sint Willibrordusparochie gebouwd in een aan de waterstaa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)