Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Laatste Stuiver in Tholen

Boerderij

Oud Vossemeersedijk 6
4691SK Tholen
Zeeland

Bouwjaar: 1749


Beschrijving van Laatste Stuiver

"Laatste Stuiver". Gewit bakstenen WOONHUIS met pannen zadeldak. Tuittopgevels, afgedekt met bakstenen rollaag. Eenruits onderschuiframen met 3-ruits bovenlicht en paneelluiken met 1/3 gedeelte in stores. Bakgoot op klossen en fries. 1749 in jaarankers onder de goot en dicht bijeen liggende staafankers. Met vernieuwingen. Aangebouwde schuur met groen geverfde houten voorwand, bakstenen eindgevel en pannen wolfdak. Schuurtje in hout met pannen zadeldak. Varkensstal in steen met pannen zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35371
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Laatste Stuiver in Tholen

Courtine V-VI

Courtine V-VI met gracht
Tholen
OMSCHRIJVING COMPLEX-ONDERDEEL 10 Courtine V-VI; Courtine met voorliggende gracht ter breedte van ca 40 m en buitengrachtboord ter breedte ..

Bastion VI

Bastion VI met terreplein
Tholen
OMSCHRIJVING COMPLEX-ONDERDEEL 11Bastion VI;Bastion met gedeeltelijk bebouwd terreplein, voorliggende gracht ter breedte van ca 30 m voor de..

Courtine VI-VII

Courtine VI-VII met gracht
Tholen
OMSCHRIJVING COMPLEX-ONDERDEEL 12Courtine VI-VII;Linkerhelft van de courtine met voorliggende gracht ter breedte van ca 20 m en buitengracht..

Zes traveeën breed pand met aan de zijde van de Dalemsestraat verminkte lijst. In de gevel van gele steen schuifvensters met geprofileerde houten o ..

Dalemsestraat 16
Tholen
Zes traveeën breed pand met aan de zijde van de Dalemsestraat verminkte lijst. In de gevel van gele steen schuifvensters met geprofileerde ..

Pand met geverfde lijstgevel. Verhoogd gedeelte boven een opkamer. Voordeuromlijsting met consoles

Bakstraat 7
Tholen
Pand met geverfde lijstgevel. Verhoogd gedeelte boven een opkamer. Voordeuromlijsting met consoles.

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)