Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Welgelegen in Tholen

Boerderij

Oud Vossemeersedijk 4
4691SK Tholen
Zeeland

Bouwjaar: 1770


Beschrijving van Welgelegen

"Welgelegen". Met eigen inrit. Vrijstaand fors woonhuis met pannen zadeldak. Blijkens gedenksteen in zijtopgevel in 1770 gesticht. Onderkelderd gedeelte. Zijtopgevel gele baksteen met natuurstenen dekplaten op de tuiten; deze met rollaag afgedekt, zonder vlechtingen. IJzeren bakgoot op klosjes. 16- en 8-ruits schuiframen. Gepleisterde voorgevel. Grote bakstenen schuur met pannen wolfdak. Kopgevel en achtergevel vernieuwd. Fors wagenhuis in gele baksteen met pannen zadeldak. IJzeren bakgoot op klosjes, 9 ruits venster in topgevel. Blijkens jaartalsteen 1827. XXe Stalling-zomerhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35370
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Welgelegen in Tholen

Laatste Stuiver

Oud Vossemeersedijk 6
Tholen
"Laatste Stuiver". Gewit bakstenen WOONHUIS met pannen zadeldak. Tuittopgevels, afgedekt met bakstenen rollaag. Eenruits onderschuiframen..

Courtine V-VI

Courtine V-VI met gracht
Tholen
OMSCHRIJVING COMPLEX-ONDERDEEL 10 Courtine V-VI; Courtine met voorliggende gracht ter breedte van ca 40 m en buitengrachtboord ter breedte ..

Bastion VI

Bastion VI met terreplein
Tholen
OMSCHRIJVING COMPLEX-ONDERDEEL 11Bastion VI;Bastion met gedeeltelijk bebouwd terreplein, voorliggende gracht ter breedte van ca 30 m voor de..

Courtine VI-VII

Courtine VI-VII met gracht
Tholen
OMSCHRIJVING COMPLEX-ONDERDEEL 12Courtine VI-VII;Linkerhelft van de courtine met voorliggende gracht ter breedte van ca 20 m en buitengracht..

Zes traveeën breed pand met aan de zijde van de Dalemsestraat verminkte lijst. In de gevel van gele steen schuifvensters met geprofileerde houten o ..

Dalemsestraat 16
Tholen
Zes traveeën breed pand met aan de zijde van de Dalemsestraat verminkte lijst. In de gevel van gele steen schuifvensters met geprofileerde ..

Kaart & Routeplanner