Meer dan 63.000 rijksmonumenten


R.K. Kerk in Oud Vossemeer

Kerkelijk Gebouw

Dorpsweg 7
4698RD Oud Vossemeer (gemeente Tholen)
Zeeland

Bouwjaar: 1841


Beschrijving van R.K. Kerk

R.K. KERK. Zaalkerk, in 1841 gesticht met financiele bijstand van Koning Willem I; boogvensters, voorgevel met blindnissen en een torentje boven de puntgevel. In het gewijzigde interieur een hoofdaltaar uit de 18e eeuw. Eenklaviers orgel, in 1854 geleverd door C.J. Rogier, orgelmaker te Bergen op Zoom. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35368
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van R.K. Kerk in Oud Vossemeer

Pastorie

Dorpsweg 9
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Inleiding Rooms katholieke pastorie, rond 1872 in opdracht van het bestuur van de Sint Willibrordusparochie gebouwd in een aan de waterstaa..

Torenstation elektriciteitsverdeling

Patrijzenweg 28
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Inleiding Torenstation voor electricteitsverdeling met dienstwoning, in verband met de aansluiting van Tholen en Sint Philipsland op het el..

Nederlands Hervormde Kerk

Ring 10
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
N.H. Kerk. 15e eeuws eenbeukig kerkgebouw met driezijdige sluiting en eind 15e eeuws dwarspand. Preekstoel XVII B met koperen lezenaar 1769...

Pand beschermd vanwege smeedijzeren gevelbekroning in de vorm van een gestileerd kruis met in de top als windvaan een ruiter

Raadhuisstraat 15
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Pand beschermd vanwege smeedijzeren gevelbekroning in de vorm van een gestyleerd kruis met in de top als windvaan een ruiter, waaronder de i..

Ambachtshuis

Raadhuisstraat 5
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Ambachtshuis. Vrijstaand (in 1896 het huidige raadhuis aangebouwd) rechthoekig gebouw, met voorgevel in overgangsvormen Lodewijk XV-Lodewijk..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)