Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met wit geverfde zijgevel, schilddak met hoekpirons, echte gevel met sierankers, geprofileerde bogen met metselmozaïek, geprofileerde waterlijst en gebeeldhouwde steen in Tholen

Woonhuis

Markt 1
4691BX Tholen
Zeeland

Bouwjaar: 1819


Beschrijving van Pand met wit geverfde zijgevel, schilddak met hoekpirons, echte gevel met sierankers, geprofileerde bogen met metselmozaïek, geprofileerde waterlijst en gebeeldhouwde steen

Aan de zijde van de Markt wit geverfde zijgevel waarin schuifvensters en voordeuromlijsting met gecanneleerde posten. Schilddak met hoekpirons. Aan de zijde van de Kerkstraat een rechte gevel met sierankers, geprofileerde bogen met metselmozaïek, geprofileerde waterlijst en gebeeldhouwde steen, 1819. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35354
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met wit geverfde zijgevel, schilddak met hoekpirons, echte gevel met sierankers, geprofileerde bogen met metselmozaïek, geprofileerde waterlijst en gebeeldhouwde steen in Tholen

Pand met trapgevel

Kerkstraat 21
Tholen
Pand met trapgevel. Treden met geprofileerde-natuurstenen dekplaten. Geprofileerde waterlijst en geprofileerde bogen met metselmozaïek. Sch..

Pand met ingezwenkte lijstgevel, waarin wellicht nog restanten van de 17e-eeuwse toestand aanwezig zullen zijn, bijvoorbeeld de boogvullingen van mets ..

Markt 3
Tholen
Pand met ingezwenkte lijstgevel, waarin wellicht nog restanten van de 17e eeuwse toestand aanwezig zullen zijn, bijvoorbeeld de boogvullinge..

Pand met verminkte top en kap en beneden vensters

Markt 5
Tholen
In wezen XVII eeuws PAND met verminkte top en kap en beneden vensters. De gepleisterde gevel heeft een waterlijst en schuiframen.

Verminkt pand met zadeldak

Kerkstraat 19
Tholen
Verminkt pand met zadeldak. Aan de straatzijde afgewolfd. In de gecementeerde gevel schuifvensters en jaartalankers (1)596. Betegelde winkel..

Pand met rechte gevel onder een laag omlopend schilddak

Markt 7
Tholen
Pand met rechte gevel onder een laag omlopend schilddak. Links een winkelpui ingebroken. XVIII-XX.

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)