Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met trapgevel in Tholen

Woonhuis

Kerkstraat 21
4691CD Tholen
Zeeland

Bouwjaar: 1619 (jaarsteen)


Beschrijving van Pand met trapgevel

Pand met trapgevel. Treden met geprofileerde-natuurstenen dekplaten. Geprofileerde waterlijst en geprofileerde bogen met metselmozaïek. Schuifvensters. 19e eeuwse winkelpui. Links aangebouwd een ongenummerd pand of pandgedeelte dat in de huidige vorm geen eigen ingang heeft aan de straat. Geprofileerde bogen. Waterlijst. Jaartalsteen 1619. Schuifvensters. Top verminkt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35349
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met trapgevel in Tholen

Verminkt pand met zadeldak

Kerkstraat 19
Tholen
Verminkt pand met zadeldak. Aan de straatzijde afgewolfd. In de gecementeerde gevel schuifvensters en jaartalankers (1)596. Betegelde winkel..

Pand met wit geverfde zijgevel, schilddak met hoekpirons, echte gevel met sierankers, geprofileerde bogen met metselmozaïek, geprofileerde waterlij ..

Markt 1
Tholen
Aan de zijde van de Markt wit geverfde zijgevel waarin schuifvensters en voordeuromlijsting met gecanneleerde posten. Schilddak met hoekpiro..

Pand met ingezwenkte lijstgevel, waarin wellicht nog restanten van de 17e-eeuwse toestand aanwezig zullen zijn, bijvoorbeeld de boogvullingen van mets ..

Markt 3
Tholen
Pand met ingezwenkte lijstgevel, waarin wellicht nog restanten van de 17e eeuwse toestand aanwezig zullen zijn, bijvoorbeeld de boogvullinge..

Pand met verminkte top en kap en beneden vensters

Markt 5
Tholen
In wezen XVII eeuws PAND met verminkte top en kap en beneden vensters. De gepleisterde gevel heeft een waterlijst en schuiframen.

Twee dwarspanden waarin de restanten verscholen zitten van het voormalig gasthuis

Kerkstraat 9
Tholen
Twee dwarspanden waarin de restanten verscholen zitten van het voormalig gasthuis. Gotische bogen in de bovenverdieping. Aan de begane grond..

Kaart & Routeplanner


Foto's (15)

Alle 15 foto's weergeven