Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toren van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk in Tholen

Kerkelijk Gebouw

Kerkplein 3
4691CE Tholen
Zeeland

Bouwjaar: laatste 14e eeuw (bouw) eind 15e eeuw (verhoogd)


Beschrijving van Toren van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk

TOREN der N.H. Kerk. Tegen de westzijde van de kerk aangebouwde toren waarvan het onderste gedeelte dateert uit de laatste helft van de 14e eeuw. Eind 15e eeuw verhoogd en van een nieuwe ingang voorzien. Klokkenstoel met gelui bestaande uit drie klokken van Michael Burgerhuys, 1627, diam. resp. 113 cm, 101 cm en 90 cm, en een klok van Alexius en Petrus Petit, 1761, diam. 100 cm. Mechanisch torenuurwerk, B. Eijsbouts, 1924, staat buiten gebruik gesteld. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35345
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toren van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk in Tholen

Grote of Onze Lieve Vrouwekerk

Kerkplein 1
Tholen
N.H. Kerk. Een grotendeels in steen overwelfde kruisbasiliek in Brabants gotische bouwtrant, bestaande uit schip met zijbeuken, transept en ..

Pand met wit geverfde zijgevel, schilddak met hoekpirons, echte gevel met sierankers, geprofileerde bogen met metselmozaïek, geprofileerde waterlij ..

Markt 1
Tholen
Aan de zijde van de Markt wit geverfde zijgevel waarin schuifvensters en voordeuromlijsting met gecanneleerde posten. Schilddak met hoekpiro..

Pand met trapgevel

Kerkstraat 21
Tholen
Pand met trapgevel. Treden met geprofileerde-natuurstenen dekplaten. Geprofileerde waterlijst en geprofileerde bogen met metselmozaïek. Sch..

Verminkt pand met zadeldak

Kerkstraat 19
Tholen
Verminkt pand met zadeldak. Aan de straatzijde afgewolfd. In de gecementeerde gevel schuifvensters en jaartalankers (1)596. Betegelde winkel..

Pand met ingezwenkte lijstgevel, waarin wellicht nog restanten van de 17e-eeuwse toestand aanwezig zullen zijn, bijvoorbeeld de boogvullingen van mets ..

Markt 3
Tholen
Pand met ingezwenkte lijstgevel, waarin wellicht nog restanten van de 17e eeuwse toestand aanwezig zullen zijn, bijvoorbeeld de boogvullinge..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)