Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rechts van het Stadhuis een ongenummerd pand of pandgedeelte. Vensters met roedenverdeling. Boogpoortje met geprofileerde gemetselde omlijsting waarin een boogvenstertje is opgenomen. in Tholen

Woonhuis

Hoogstraat 12
4691CB Tholen
Zeeland

Bouwjaar: 17e eeuw (oorsprong)


Beschrijving van Rechts van het Stadhuis een ongenummerd pand of pandgedeelte. Vensters met roedenverdeling. Boogpoortje met geprofileerde gemetselde omlijsting waarin een boogvenstertje is opgenomen.

Rechts van het Stadhuis een ongenummerd pand of pandgedeelte. Vensters met roedenverdeling. Boogpoortje met geprofileerde gemetselde omlijsting waarin een boogvenstertje is opgenomen. In oorsprong XVII. Links een aanbouw met een XIX-XX lijstje en schuifvensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35343
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rechts van het Stadhuis een ongenummerd pand of pandgedeelte. Vensters met roedenverdeling. Boogpoortje met geprofileerde gemetselde omlijsting waarin een boogvenstertje is opgenomen. in Tholen

Stadhuis

Hoogstraat 12
Tholen
Stadhuis. Een gebouw met hoge, tussen woonhuizen ingesloten, natuurstenen gevel. XVc. De bovenste verdieping is als een coulisse voor de bek..

Fors L-vormig pand onder schilddak met gepleisterde rechte gevels. Kroonlijst met klossen

Hoogstraat 13
Tholen
Fors, 1790, gedateerd, pand met bakstenen gevel op smalle natuurstenen plint. Twee travee├źn aan elke zijde van de risalerende middenpartij...

Onregelmatig pand waarvan de hoge kap aan de ene zijde aansluit tegen een verminkte zijtrapgevel met sierankers en aan de andere zijde is afgewolfd. A ..

Hoogstraat 4
Tholen
Onregelmatig pand waarvan de hoge kap aan de ene zijde aansluit tegen een verminkte zijtrapgevel met sierankers en aan de andere zijde is af..

Pand op de hoek van de Hoogstraat en Breestraat met lijstgevel en schuifvensters

Brugstraat 1
Tholen
Pand op de hoek van de Hoogstraat en Breestraat met 19e eeuwse lijstgevel en schuifvensters.

Fors L-vormig pand onder schilddak met gepleisterde rechte gevels. Kroonlijst met klossen. Schuifvensters

Hoogstraat 5
Tholen
Fors L-vormig pand onder schilddak met gepleisterde rechte gevels. Kroonlijst met klossen. Schuifvensters XIX.

Kaart & Routeplanner