Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Onregelmatig pand waarvan de hoge kap aan de ene zijde aansluit tegen een verminkte zijtrapgevel met sierankers en aan de andere zijde is afgewolfd. Aan de straat een geverfde lijstgevel met schuifven .. in Tholen

Woonhuis

Hoogstraat 4
4691CB Tholen
Zeeland

Bouwjaar: 17e-19e eeuw


Beschrijving van Onregelmatig pand waarvan de hoge kap aan de ene zijde aansluit tegen een verminkte zijtrapgevel met sierankers en aan de andere zijde is afgewolfd. Aan de straat een geverfde lijstgevel met schuifven ..

Onregelmatig pand waarvan de hoge kap aan de ene zijde aansluit tegen een verminkte zijtrapgevel met sierankers en aan de andere zijde is afgewolfd. Aan de straat een geverfde lijstgevel met schuifvensters en latere winkelpui XVII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35341
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Onregelmatig pand waarvan de hoge kap aan de ene zijde aansluit tegen een verminkte zijtrapgevel met sierankers en aan de andere zijde is afgewolfd. Aan de straat een geverfde lijstgevel met schuifven .. in Tholen

Fors L-vormig pand onder schilddak met gepleisterde rechte gevels. Kroonlijst met klossen. Schuifvensters

Hoogstraat 5
Tholen
Fors L-vormig pand onder schilddak met gepleisterde rechte gevels. Kroonlijst met klossen. Schuifvensters XIX.

Pand met aan de top verminkte trapgevel

Kerkstraat 4
Tholen
Pand met aan de top verminkte trapgevel. Geprofileerde natuurstenen dekplaten, geprofileerde korfbogen en waterlijsten. Sierankers, XVII.

Fors onderkelderd hoekpand met zadeldaken en geverfde rechte gevels

Botermarkt 2
Tholen
Fors onderkelderd hoekpand met zadeldaken en geverfde rechte gevels. De lage bovenverdieping heeft naar binnen open draaiende ramen met klei..

Pand op de hoek van de Hoogstraat en Breestraat met lijstgevel en schuifvensters

Brugstraat 1
Tholen
Pand op de hoek van de Hoogstraat en Breestraat met 19e eeuwse lijstgevel en schuifvensters.

Stadhuis

Hoogstraat 12
Tholen
Stadhuis. Een gebouw met hoge, tussen woonhuizen ingesloten, natuurstenen gevel. XVc. De bovenste verdieping is als een coulisse voor de bek..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)