Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Perceelsgedeelte van een fors pand in Tholen

Woonhuis

Dalemsestraat 3
4691CV Tholen
Zeeland

Bouwjaar: begin 19e eeuw (schuifvensters)


Beschrijving van Perceelsgedeelte van een fors pand

PERCEELSGEDEELTE van een fors pand. Het voorste gedeelte onder een schilddak dat geplaatst is voor een oudere bekapping. Geverfde gevel op hardstenen plint. Voordeuromlijsting met consoles. Begin XIX. Schuifvensters. Hardstenen stoeppalen in Lod. XVI trant en smeedijzeren stoephek. Vormt een geheel met het buurnummer 5. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35334
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Perceelsgedeelte van een fors pand in Tholen

Perceelsgedeelte van een fors pand. Het voorste gedeelte onder een schilddak dat geplaatst is voor een oudere bekapping. Geverfde gevel op hardstenen ..

Dalemsestraat 5
Tholen
Perceelsgedeelte van een fors pand. Het voorste gedeelte onder een schilddak dat geplaatst is voor een oudere bekapping. Geverfde gevel op h..

Pand met aan de top verminkte trapgevel

Kerkstraat 4
Tholen
Pand met aan de top verminkte trapgevel. Geprofileerde natuurstenen dekplaten, geprofileerde korfbogen en waterlijsten. Sierankers, XVII.

Fors hoekpand met verdieping

Botermarkt 1
Tholen
Inleiding Fors hoekpand met verdieping in 1894 in Neo-Renaissance stijl gebouwd naar ontwerp van P.A.A. van Rhee, bouwkundige te Rotterdam...

Onregelmatig pand waarvan de hoge kap aan de ene zijde aansluit tegen een verminkte zijtrapgevel met sierankers en aan de andere zijde is afgewolfd. A ..

Hoogstraat 4
Tholen
Onregelmatig pand waarvan de hoge kap aan de ene zijde aansluit tegen een verminkte zijtrapgevel met sierankers en aan de andere zijde is af..

Fors onderkelderd hoekpand met zadeldaken en geverfde rechte gevels

Botermarkt 2
Tholen
Fors onderkelderd hoekpand met zadeldaken en geverfde rechte gevels. De lage bovenverdieping heeft naar binnen open draaiende ramen met klei..

Kaart & Routeplanner