Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis op L-vormige plattegrond met topgevel aan de linkervleugel, wolfdak op de rechtervleugel; met riet gedekt; de gevels geelwit gesausd; achtdelige schuiframen. Inwendig gewelfde kelder onder opkame .. in Langeweg

Boerderij

Krauwelsgors 4
4772PE Langeweg (gemeente Moerdijk)
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1670 1670 ca. 1670


Beschrijving van Huis op L-vormige plattegrond met topgevel aan de linkervleugel, wolfdak op de rechtervleugel; met riet gedekt; de gevels geelwit gesausd; achtdelige schuiframen. Inwendig gewelfde kelder onder opkame ..

Huis op L-vormige plattegrond met topgevel aan de linkervleugel, wolfdak op de rechtervleugel; met riet gedekt; de gevels geelwit gesausd; achtdelige schuiframen. Inwendig gewelfde kelder onder opkamer, oorspronkelijke schouw. Omstreeks 1670. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35002
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis op L-vormige plattegrond met topgevel aan de linkervleugel, wolfdak op de rechtervleugel; met riet gedekt; de gevels geelwit gesausd; achtdelige schuiframen. Inwendig gewelfde kelder onder opkame .. in Langeweg

Hoeve Cecilia

De Langeweg 22
Langeweg (Gemeente Moerdijk)
Inleiding. Het WOONHUIS met achtergelegen wagenschuur annex bijkeuken is gesitueerd aan de oostzijde van de dreef. De kern dateert uit 1832..

Hoeve Cecilia

De Langeweg 22
Langeweg (Gemeente Moerdijk)
Inleiding. De LANDBOUWSCHUUR is gesitueerd aan de westzijde van de dreef. De kern van deze oorspronkelijk gepotdekselde schuur dateert uit ..

Herenboerenwoonhuis

Hazeldonkse Zandweg 40
Zevenbergen (Gemeente Moerdijk)
Inleiding Vrijstaand HERENBOERENWOONHUIS uit 1863, opgetrokken in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant met streekeigen kenmerken. Het huis ..

Vrijstaande schuur

Hazeldonkse Zandweg 40
Zevenbergen (Gemeente Moerdijk)
Inleiding Vrijstaande SCHUUR van zeer forse afmetingen. De schuur dateert uit 1863 en is opgetrokken in Ambachtelijk-traditionele bouwtran..

Langgevel boerderij met witgeschilderde voorgevel en rieten dak

Brielsedreef 82
Prinsenbeek (Gemeente Breda)
Langgevel boerderij met witgeschilderde voorgevel en rieten dak. Ramen en bovenlicht boven de deur in kleine roedenverdeling. In de zijgevel..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)