Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monumentale hoeve. Schuur en poortvleugel haaks op elkaar onder zadeldaken, uitlopend tegen topgevels met vlechtingen. Woonhuis met ankerjaartal in Roosteren

Boerderij

Eyckholtstraat 21
6116BR Roosteren (gemeente Echt Susteren)
Limburg

Bouwjaar: 1714 (ankerjaartal) 19e eeuw (gewijzigd)


Beschrijving van Monumentale hoeve. Schuur en poortvleugel haaks op elkaar onder zadeldaken, uitlopend tegen topgevels met vlechtingen. Woonhuis met ankerjaartal

Monumentale hoeve. Schuur en poortvleugel haaks op elkaar onder zadeldaken, uitlopend tegen topgevels met vlechtingen. Woonhuis met ankerjaartal 1714, gewijzigd XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34951
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Monumentale hoeve. Schuur en poortvleugel haaks op elkaar onder zadeldaken, uitlopend tegen topgevels met vlechtingen. Woonhuis met ankerjaartal in Roosteren

't Heufken. Huis van mergel en baksteen met speklagen van mergel

Eyckholtstraat 13
Roosteren (Gemeente Echt Susteren)
't Heufken. Huis van mergel en baksteen met speklagen van mergel, XVI e.v. In rechter zijgevel gotische vensteromlijstingen en een ingang, d..

Jacobus de Meerdere

Maasheuvel 12
Roosteren (Gemeente Echt Susteren)
ST. JACOBUSKERK. Driebeukig schip, enkelvoudig koor en westtoren, 1843. Buitengeleding met rondbogige spaarvelden. Schip en koor met tongewe..

Groot huis met wolfdak, segmentboogvensters en een geprofileerde ingangsomraming van hardsteen

Maasheuvel 11
Roosteren (Gemeente Echt Susteren)
Groot huis met wolfdak, segmentboogvensters en een geprofileerde ingangsomraming van hardsteen, XVIII A. Inwendig een marmeren schoorsteen- ..

St. Antoniuskapel annex trafohuisje

Maasheuvel 3
Roosteren (Gemeente Echt Susteren)
Inleiding In een traditioneel-ambachtelijke bouwstijl omstreeks 1932 gebouwde Antoniuskapel annex transformatorhuisje, gelegen aan een plei..

Kasteel Ter Borch

Lanterdijk 6
Roosteren (Gemeente Echt Susteren)
Kasteel ter Borch. Gebouw, XVIII met twee door knobbelspitsten bekroonde hoektorens en door trapgevels bekroonde hoekpaviljoens en middenris..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)