Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve "Schawacht" in Mookhoek

Boerderij

Schaweg 13
3293LA Mookhoek (gemeente Strijen)
Zuid Holland

Bouwjaar: eind 18e eeuw


Beschrijving van Hoeve "Schawacht"

Hoeve "Schawacht". Woonhuis met zolderverdieping en omlopend, met pannen bedekt schilddak. Eind 18e eeuw. Vensters met zes- en negenruitsschuiframen. Naast het woonhuis grote stal onder rieten wolfdak en met getoogde inrijpoort. Bakstenen hekpijlers met gebeeldhouwde siervazen in Lodewijk XVI-trant. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34943
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve "Schawacht" in Mookhoek

Hoeve "Bouwlust"

Zuid-Kavelsedijk 3
Strijen
Hoeve "Bouwlust". Boerderij, waarvan het langgerekte, dwars voor de stal gebouwde woonhuis een pannen zadeldak tussen puntgevels draagt. Van..

Boerderij voorzien van woonhuis met een hoog, met pannen gedekt schilddak, waarin twee dakkapellen. In de vensters 20- ruitsschuiframen. Achter het wo ..

Langestraat 21
's Gravendeel (Gemeente Binnenmaas)
Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw. Het woonhuis heeft een hoog, met pannen gedekt schilddak, waarin twee dakkapellen. In de vens..

Boerenhuis onder langgerekt pannen zadeldak en met puntgevel, waarin vlechtingen. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen

Rijkestraat 26
's Gravendeel (Gemeente Binnenmaas)
Boerenhuis onder langgerekt pannen zadeldak en met puntgevel, waarin vlechtingen. Begin 19e eeuw. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen..

Dwarshuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Sierankers. Vensters met zesruitsschuiframen en bovenlicht met gesneden hoekversieringen

Zuid Voorstraat 18
's Gravendeel (Gemeente Binnenmaas)
18e eeuws dwarshuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Sierankers. Vensters met zesruitsschuiframen en bovenlicht met gesneden hoekv..

Boerderij, waarvan het woongedeelte een puntgevel met zadeldak heeft. Achter het woonhuis een gepotdekselde houten stal

Noord Voorstraat 23
's Gravendeel (Gemeente Binnenmaas)
Boerderij uit 1848, waarvan het woongedeelte een puntgevel met zadeldak heeft. Achter het woonhuis een gepotdekselde houten stal.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)