Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve "Bouwlust" in Strijen

Boerderij

Zuid-Kavelsedijk 3
3291LX Strijen
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw (ontlastingsbogen) 18e eeuw (zomerhuis)


Beschrijving van Hoeve "Bouwlust"

Hoeve "Bouwlust". Boerderij, waarvan het langgerekte, dwars voor de stal gebouwde woonhuis een pannen zadeldak tussen puntgevels draagt. Van dit woonhuis bezit het rechter gedeelte nog 17e eeuwse geblokte ontlastingsbogen en ankers. Grote stal onder rieten wolfdak; met metselwerk gedeeltelijk vernieuwd omstreeks 1900. Zomerhuis met puntgevels en zadeldak, 18e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34942
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve "Bouwlust" in Strijen

Hoeve "Waalenburg" : Twee bakstenen hekpijlers met bekronende natuurstenen bollen, versierd met festoenen en gedateerd. Brug voor het inrijhek met jaa ..

Kooilandsedijk 33
Strijen
Hoeve "Waalenburg". Twee bakstenen hekpijlers met bekronende natuurstenen bollen, versierd met festoenen en gedateerd: 1650. Brug voor het i..

Winkelpand voorgevel met winkelpui

Kerkstraat 24
Strijen
Inleiding WINKELPAND met omstreeks 1880 gebouwde voorgevel met winkelpui. De representatieve gevel is gebouwd in de destijds gangbare stijl..

Hoeve "Schawacht"

Schaweg 13
Mookhoek (Gemeente Strijen)
Hoeve "Schawacht". Woonhuis met zolderverdieping en omlopend, met pannen bedekt schilddak. Eind 18e eeuw. Vensters met zes- en negenruitssch..

Grote- of St. Lambertuskerk

Kerkstraat 48
Strijen
Ned.Herv.Kerk. Eenbeukig laatgotische kerk met vijfzijdig gesloten koor en houten tongewelven. Noorderzijbeuk en zuiderzijbeuk beide van lat..

Raadhuis

Kerkstraat 54
Strijen
Inleiding Het RAADHUIS van Strijen is gebouwd in 1927 naar een ontwerp van de 's-Gravendeelse architect Diederik Visser, de latere gemeent..

Kaart & Routeplanner