Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Langgevelboerderij in Stramproy

Boerderij

Bergerothweg 66
6039AN Stramproy (gemeente Weert)
Limburg

Bouwjaar: 1820 (jaartal)


Beschrijving van Langgevelboerderij

Een tot L-vorm uitgebouwde LANGGEVELBOERDERIJ bestaande uit -een deels in baksteen, deels in blokken mergel opgetrokken woongedeelte onder met Hollandse pannen gedekt schilddak, waarvan het linker dakschild doorloopt over een bij het bedrijfsgedeelte aansluitende afhang en waarvan het dakschild aan de achterzijde met een knik doorloopt over een lagere aanbouw achter het woongedeelte. In de voorgevel een zesruitsvenster, een 16-ruits venster met luiken, een deur met driedelig bovenlicht, twee T-vensters met driedelig bovenlicht met luiken, twee zolderluiken en een jaartalsteen met de letters HE en PS en het jaartal 1820. In de - gemutileerde - rechter zijgevel een 3-ruits venster. -haaks op het woongedeelte en daarmee verbonden het schuurgedeelte onder met Hollandse pannen gedekt zadeldak, dat aan de achterzijde van de rechterzijgevel doorloopt over een afhang. In de linker zijgevel twee 3-ruits vensters, een strokendeur, een venstertje en twee stel deeldeuren. In de rechter zijgevel drie vensters en een rechtgesloten deur. Op het erf een bakhuisje onder met Hollandse pannen gedekt zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34914
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Langgevelboerderij in Stramproy

Molen van Nijs

Veldstraat 54
Stramproy (Gemeente Weert)
Beltkorenmolen, 1903.

boerderij G?tjes: brouwershuis annex boerderij

Wilhelminastraat 2
Stramproy (Gemeente Weert)
In oorsprong 17e eeuws BROUWERSHUIS annex BOERDERIJ en waarschijnlijk voormalig 'Leenhof' van het Stift Thorn; thans in hoofdzaak een 19e ee..

Gesloten hoeve

Julianastraat 31
Stramproy (Gemeente Weert)
Gesloten hoeve, XVII e.v. Het woonhuis me een zadeldak tussen gezwenkte topgevels. Aan de binnenplaatszijde van de poort een open galerij, w..

maaseikerweg; tungelroyse beek, stramproy

maaseikerweg; tungelroyse beek, stramproy
weert
Terrein met resten van een Romeinse brug in het dal van de Tungelroyse Beek.

H. Willibrorduskerk

Kerkplein 1
Stramproy (Gemeente Weert)
Inleiding De rooms-katholieke PAROCHIEKERK Heilige Willibrordus, waarvan de mergelstenen (oude) toren reeds van rijkswege bescherming genie..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)