Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Witgepleisterde boerderij met dwars woongedeelte onder rieten zadeldak, waarop een schoorsteen met ijzeren sierbekroning en bazuinengel in Stolwijk

Boerderij

Schoonouwenseweg 2
2821NX Stolwijk (gemeente Vlist)
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Witgepleisterde boerderij met dwars woongedeelte onder rieten zadeldak, waarop een schoorsteen met ijzeren sierbekroning en bazuinengel

Witgepleisterde BOERDERIJ met dwars woongedeelte, 18e eeuw, onder rieten zadeldak, waarop een schoorsteen met ijzeren sierbekroning en bazuinengel. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Links een opkamer, waarin een venster met luiken en twintigruitsschuifraam. Keldervensters met middenstijlen en diefijzers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34912
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Witgepleisterde boerderij met dwars woongedeelte onder rieten zadeldak, waarop een schoorsteen met ijzeren sierbekroning en bazuinengel in Stolwijk

Kempische toren, rijk gedetailleerde twee geledingen en een ingesnoerde achtzijdige naaldspits

Achter de Kerk 3
Stolwijk (Gemeente Vlist)
Tegen de westkant van de in 1947-1948 opnieuw opgetrokken kerk staat een rijk gedetailleerde vroeg 16de- eeuwse Kempische toren van twee gel..

Hoeve "Werkt en Wacht", boerderij onder rieten wolfdak. In de linker zijgevel zijkamer met twee vensters met luiken en 6-ruitsramen onder opgewipt ged ..

Bovenkerkseweg 51
Stolwijk (Gemeente Vlist)
HOEVE "Werkt en Wacht". Boerderij uit het begin der 19e eeuw onder rieten wolfdak. In de linker zijgevel zijkamer met twee vensters met luik..

Goed bewaarde boerderij van het hallehuistype met rieten dak

Benedenkerkseweg 110
Stolwijk (Gemeente Vlist)
Goed bewaarde BOERDERIJ van het hallehuistype, 18e eeuw, gerestaureerd in 1965. De door een rieten wolfdak gedekte hoeve heeft een puntgevel..

Hoeve met gepleisterd woongedeelte, waarin vensters met ramen uit de eerste helft 19e eeuw. Gaaf bouwlichaam. Grote houten schuur achter de boerderij

Tussenlanen 15
Bergambacht
HOEVE met gepleisterd woongedeelte (XVIII), waarin vensters met ramen XIX A. Gaaf bouwlichaam. Grote houten schuur achter de boerderij.

Tusschenlanen

Tussenlanen 11
Bergambacht
"Tusschenlanen". Zeer mooie herenboerderij (XVIIc) met woongedeelte op T-vormige plattegrond, opgetrokken uit IJsselsteen en met strodaken. ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)