Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder rieten zadeldak met wolfeind aan de voorzijde, opgetrokken in baksteen, rondom zwartgeverfde gecementeerde plint in Stolwijk

Boerderij

Beijerscheweg 75
2821NE Stolwijk (gemeente Vlist)
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij onder rieten zadeldak met wolfeind aan de voorzijde, opgetrokken in baksteen, rondom zwartgeverfde gecementeerde plint

In oorsprong 18e eeuwse BOERDERIJ onder rieten zadeldak met wolfeind aan de voorzijde, opgetrokken in baksteen, rondom zwartgeverfde gecementeerde plint. Voorgevel bevat 6- en 4-ruitsschuifvensters met opgeklapte luiken en kelderluik met diefijzers; vlechtingen in top, links een opkamer, staafankers. Linkerzijgevel bevat 4-ruitsvensters met opgeklampte luiken, stalraampjes en gekoppeld keldervenster, in rechter zijgevel vensters met opgeklampte luiken, gedeeltelijk gewijzigd. In het interieur drie 18e eeuwse tegeltableaux, respectievelijk voorstellend, de opstanding, de ontsnapping uit Loevestein, een ijsberenjacht. Bakstenen schuur onder pannen zadeldak tussen puntgevels met windveren. In de gevels gietijzeren stalraampjes, opgeklampte deur en luik, verbonden door een tussenlid met een gelijksoortige schuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34909
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder rieten zadeldak met wolfeind aan de voorzijde, opgetrokken in baksteen, rondom zwartgeverfde gecementeerde plint in Stolwijk

IJzeren ophaalbrug, genaamd Beijersche brug, toegang tot de buurtschap "het Beijersche"

Beijerscheweg 1
Stolwijk (Gemeente Vlist)
Inleiding IJzeren ophaalbrug, genaamd Beijersche brug, gelegen aan de Beijerscheweg en toegang tot het buurtschap 'het Beijersche', blijken..

Enkele ijzeren ophaalbrug van het Hollandse type met een bruggenhoofd van ijsselsteen met hardstenen blokken en een bruggenhoofd van beton

over de ringvaart
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Inleiding VERKEERSBRUG is door IJzergieterij De Prins van Oranje uit Den Haag gefabriceerd als ophaalbrug in een Traditioneel Ambachtelijke..

Verkeersbrug

Over de ringvaart naar de Gouderakse Tiendweg
Haastrecht (Gemeente Vlist)
Inleiding VERKEERSBRUG door IJzergieterij De Prins van Oranje uit Den Haag in 1888 gefabriceerd als ophaalbrug in Traditioneel Ambachtelijk..

Goed bewaarde boerderij van het hallehuistype met rieten dak

Benedenkerkseweg 110
Stolwijk (Gemeente Vlist)
Goed bewaarde BOERDERIJ van het hallehuistype, 18e eeuw, gerestaureerd in 1965. De door een rieten wolfdak gedekte hoeve heeft een puntgevel..

Boerderij uit het midden der 19e eeuw met bewerkte daklijst, gesneden deur met bovenlicht

Achterbroek 47
Berkenwoude (Gemeente Bergambacht)
Boerderij uit het midden der 19e eeuw met bewerkte daklijst, gesneden deur met bovenlicht; vensters met schuiframen en luiken. Zomerhuis uit..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)