Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Boerderij onder rieten zadeldak met wolfeind aan de voorzijde, opgetrokken in baksteen, rondom zwartgeverfde gecementeerde plint in Stolwijk

Beijerscheweg 75
2821NE Stolwijk (gemeente Vlist)

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw

Beschrijving van Boerderij onder rieten zadeldak met wolfeind aan de voorzijde, opgetrokken in baksteen, rondom zwartgeverfde gecementeerde plint

In oorsprong 18e eeuwse BOERDERIJ onder rieten zadeldak met wolfeind aan de voorzijde, opgetrokken in baksteen, rondom zwartgeverfde gecementeerde plint. Voorgevel bevat 6- en 4-ruitsschuifvensters met opgeklapte luiken en kelderluik met diefijzers; vlechtingen in top, links een opkamer, staafankers. Linkerzijgevel bevat 4-ruitsvensters met opgeklampte luiken, stalraampjes en gekoppeld keldervenster, in rechter zijgevel vensters met opgeklampte luiken, gedeeltelijk gewijzigd. In het interieur drie 18e eeuwse tegeltableaux, respectievelijk voorstellend, de opstanding, de ontsnapping uit Loevestein, een ijsberenjacht. Bakstenen schuur onder pannen zadeldak tussen puntgevels met windveren. In de gevels gietijzeren stalraampjes, opgeklampte deur en luik, verbonden door een tussenlid met een gelijksoortige schuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)