Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Goed bewaarde boerderij van het hallehuistype met rieten dak in Stolwijk

Boerderij

Benedenkerkseweg 110
2821LE Stolwijk (gemeente Vlist)
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Goed bewaarde boerderij van het hallehuistype met rieten dak

Goed bewaarde BOERDERIJ van het hallehuistype, 18e eeuw, gerestaureerd in 1965. De door een rieten wolfdak gedekte hoeve heeft een puntgevel met vlechtingen, staafankers en vensters met bij de restauratie weer aangebrachte luiken en 24- en 12-ruitsschuiframen. Aan de rechter zijgevel een uitgebouwde kamer met zolderverdieping, puntgevel met rollaag, vijf sierankers (Aangebracht bij de restauratie) en vensters met luiken en schuiframen met verdeling van kleine ruitjes (eveneens bij de restauratie weer aangebracht). De achtergevel heeft twee vensters met luikjes en halve kruiskozijnen, alsmede sierankers. In de voorkamer een schouw met tableau van paarse tegels. Links van de boerderij een schuur, gedeeltelijk van steen, gedeeltelijk van gepotdekselde delen, onder rieten wolfdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34908
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Goed bewaarde boerderij van het hallehuistype met rieten dak in Stolwijk

Kempische toren, rijk gedetailleerde twee geledingen en een ingesnoerde achtzijdige naaldspits

Achter de Kerk 3
Stolwijk (Gemeente Vlist)
Tegen de westkant van de in 1947-1948 opnieuw opgetrokken kerk staat een rijk gedetailleerde vroeg 16de- eeuwse Kempische toren van twee gel..

Gepleisterde hoeve onder een rieten wolfdak. Rechts een opkamer. Vensters met zes-, negen- en vijftienruitsschuiframen. Keldervenster met middenstijl ..

Benedenheulseweg 40
Stolwijk (Gemeente Vlist)
Gepleisterde HOEVE, waarschijnlijk eerste helft 19e eeuw, onder een rieten wolfdak. Rechts een opkamer. Vensters met zes-, negen- en vijftie..

Witgepleisterde boerderij met dwars woongedeelte onder rieten zadeldak, waarop een schoorsteen met ijzeren sierbekroning en bazuinengel

Schoonouwenseweg 2
Stolwijk (Gemeente Vlist)
Witgepleisterde BOERDERIJ met dwars woongedeelte, 18e eeuw, onder rieten zadeldak, waarop een schoorsteen met ijzeren sierbekroning en bazui..

Boerderij met woongedeelte onder rieten wolfdak en met vensters met schuiframen en luiken. Hoge deels gemetselde, deels gepotdekselde stal onder riete ..

Benedenheulseweg 27
Stolwijk (Gemeente Vlist)
BOERDERIJ uit het midden der 19e eeuw met woongedeelte onder rieten wolfdak en met vensters met schuiframen en luiken. Hoge deels gemetselde..

Hoeve "Werkt en Wacht", boerderij onder rieten wolfdak. In de linker zijgevel zijkamer met twee vensters met luiken en 6-ruitsramen onder opgewipt ged ..

Bovenkerkseweg 51
Stolwijk (Gemeente Vlist)
HOEVE "Werkt en Wacht". Boerderij uit het begin der 19e eeuw onder rieten wolfdak. In de linker zijgevel zijkamer met twee vensters met luik..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)