Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterde hoeve onder een rieten wolfdak. Rechts een opkamer. Vensters met zes-, negen- en vijftienruitsschuiframen. Keldervenster met middenstijl en luikjes. Achter het woonhuis een gepotdekselde .. in Stolwijk

Boerderij

Benedenheulseweg 40
2821LS Stolwijk (gemeente Vlist)
Zuid Holland

Bouwjaar: waarschijnlijk eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Gepleisterde hoeve onder een rieten wolfdak. Rechts een opkamer. Vensters met zes-, negen- en vijftienruitsschuiframen. Keldervenster met middenstijl en luikjes. Achter het woonhuis een gepotdekselde ..

Gepleisterde HOEVE, waarschijnlijk eerste helft 19e eeuw, onder een rieten wolfdak. Rechts een opkamer. Vensters met zes-, negen- en vijftienruitsschuiframen. Keldervenster met middenstijl en luikjes. Achter het woonhuis een gepotdekselde houten schuur met zadeldak en een stal met pannen zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34907
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterde hoeve onder een rieten wolfdak. Rechts een opkamer. Vensters met zes-, negen- en vijftienruitsschuiframen. Keldervenster met middenstijl en luikjes. Achter het woonhuis een gepotdekselde .. in Stolwijk

Boerderij met woongedeelte onder rieten wolfdak en met vensters met schuiframen en luiken. Hoge deels gemetselde, deels gepotdekselde stal onder riete ..

Benedenheulseweg 27
Stolwijk (Gemeente Vlist)
BOERDERIJ uit het midden der 19e eeuw met woongedeelte onder rieten wolfdak en met vensters met schuiframen en luiken. Hoge deels gemetselde..

Goed bewaarde boerderij van het hallehuistype met rieten dak

Benedenkerkseweg 110
Stolwijk (Gemeente Vlist)
Goed bewaarde BOERDERIJ van het hallehuistype, 18e eeuw, gerestaureerd in 1965. De door een rieten wolfdak gedekte hoeve heeft een puntgevel..

Boerderij

Oosteinde 12
Berkenwoude (Gemeente Bergambacht)
Boerderij, gedateerd in het deurkalf 1667. Puntgevel met vlechtingen, vensters met geblokte ontlastingsbogen, waarin vlechtwerk; houten krui..

Verkeersbrug, zuidelijk, ensemble van twee ophaalbruggen van het Hollandse-type

Benedenheulseweg 41
Stolwijk (Gemeente Vlist)
Inleiding De zuidelijke VERKEERSBRUG van een ensemble van twee ophaalbruggen van het Hollandse-type die, blijkens een jaartal in de hameire..

Verkeersbrug, noordelijk, ensemble van twee ophaalbruggen van het Hollandse-type

Benedenheulseweg 41
Stolwijk (Gemeente Vlist)
Inleiding De noordelijke VERKEERSBRUG van een ensemble van twee ophaalbruggen van het Hollandse type die, blijkens een jaartal in de hameir..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)