Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met woongedeelte onder rieten wolfdak en met vensters met schuiframen en luiken. Hoge deels gemetselde, deels gepotdekselde stal onder rieten wolfdak in Stolwijk

Boerderij

Benedenheulseweg 27
2821LV Stolwijk (gemeente Vlist)
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 19e eeuw 1850 midden 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij met woongedeelte onder rieten wolfdak en met vensters met schuiframen en luiken. Hoge deels gemetselde, deels gepotdekselde stal onder rieten wolfdak

BOERDERIJ uit het midden der 19e eeuw met woongedeelte onder rieten wolfdak en met vensters met schuiframen en luiken. Hoge deels gemetselde, deels gepotdekselde stal onder rieten wolfdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34906
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met woongedeelte onder rieten wolfdak en met vensters met schuiframen en luiken. Hoge deels gemetselde, deels gepotdekselde stal onder rieten wolfdak in Stolwijk

Gepleisterde hoeve onder een rieten wolfdak. Rechts een opkamer. Vensters met zes-, negen- en vijftienruitsschuiframen. Keldervenster met middenstijl ..

Benedenheulseweg 40
Stolwijk (Gemeente Vlist)
Gepleisterde HOEVE, waarschijnlijk eerste helft 19e eeuw, onder een rieten wolfdak. Rechts een opkamer. Vensters met zes-, negen- en vijftie..

Boerderij

Oosteinde 12
Berkenwoude (Gemeente Bergambacht)
Boerderij, gedateerd in het deurkalf 1667. Puntgevel met vlechtingen, vensters met geblokte ontlastingsbogen, waarin vlechtwerk; houten krui..

Verkeersbrug, zuidelijk, ensemble van twee ophaalbruggen van het Hollandse-type

Benedenheulseweg 41
Stolwijk (Gemeente Vlist)
Inleiding De zuidelijke VERKEERSBRUG van een ensemble van twee ophaalbruggen van het Hollandse-type die, blijkens een jaartal in de hameire..

Verkeersbrug, noordelijk, ensemble van twee ophaalbruggen van het Hollandse-type

Benedenheulseweg 41
Stolwijk (Gemeente Vlist)
Inleiding De noordelijke VERKEERSBRUG van een ensemble van twee ophaalbruggen van het Hollandse type die, blijkens een jaartal in de hameir..

Nederlands-hervormde kerk

Dorpsstraat 18
Berkenwoude (Gemeente Bergambacht)
Ned. Herv. kerk. Van oorsprong middeleeuwse zaalkerk van vijf travee├źn met rondboogvensters, die in 1833 voor een groot deel werd vernieuwd..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)