Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve de Kleine Peul, in haakvorm aangebouwd tegen nr 185. Bakstenen vleugels; de woning met houten kozijnen in Noorbeek

Boerderij

Vroelen 30
6255NC Noorbeek (gemeente Eijsden Margraten)
Limburg

Bouwjaar: laatste kwart 18e eeuw 1775 laatste kwart 18e eeuw


Beschrijving van Hoeve de Kleine Peul, in haakvorm aangebouwd tegen nr 185. Bakstenen vleugels; de woning met houten kozijnen

Hoeve de Kleine Peul, in haakvorm aangebouwd tegen nr 185. Bakstenen vleugels; de woning met houten kozijnen, XVIIId. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34826
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve de Kleine Peul, in haakvorm aangebouwd tegen nr 185. Bakstenen vleugels; de woning met houten kozijnen in Noorbeek

Hoeve de Peul. Bakstenen vleugels op breukstenen plinten om een binnenplaats. Vensters in Naamse steen. Aan de binnenplaats o.a. een rondboogpoortje i ..

Vroelen 29
Noorbeek (Gemeente Eijsden Margraten)
Hoeve de Peul. Bakstenen vleugels op breukstenen plinten om een binnenplaats, XVII-XVIII. Vensters in Naamse steen. Aan de binnenplaats o.a...

Hoeve Savelberg. Twee evenwijdige vleugels. Woonvleugel van baksteen. met vensters in Naamse steen. Boven de - vernieuwde - poort een beeldnisje. Bedr ..

Vroelen 27
Noorbeek (Gemeente Eijsden Margraten)
Hoeve Savelberg. Twee evenwijdige vleugels. Woonvleugel van baksteen, XIX A. met vensters in Naamse steen. Boven de - vernieuwde - poort een..

Op een verhoogd terrein gelegen ten dele in vakwerk opgetrokken hoeve rond binnenplaats, met verdieping bij woongedeelte en onder met blauwe, grijze e ..

Vroelen 24
Noorbeek (Gemeente Eijsden Margraten)
Op een verhoogd terrein gelegen, uit de 19e eeuw daterende, ten dele in vakwerk opgetrokken hoeve rond binnenplaats, met verdieping bij woon..

Schuur uit vakwerk en metselwerk opgetrokken

Vroelen 32a
Noorbeek (Gemeente Eijsden Margraten)
Uit de 18e eeuw daterende, ten dele in vakwerk, ten dele in schoon metselwerk opgetrokken, tot vacantiewoning verbouwde schuur op bakstenen ..

Vakwerkhoeve in haakvorm

Vroelenstraat 11
Noorbeek (Gemeente Eijsden Margraten)
Vakwerkhoeve in haakvorm, XVIII.

Kaart & Routeplanner


Foto's (18)

Alle 18 foto's weergeven