Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakstenen huis met verdieping en zadeldak. Ingang in segmentboogomlijstingen van Naamse steen. Vensterkozijnen - merendeels tweelichtkozijnen - van Naamse steen. Haaks tegen het huis aan gebouwd een g .. in Noorbeek

Woonhuis

Ulvend 3
6255NA Noorbeek (gemeente Eijsden Margraten)
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Bakstenen huis met verdieping en zadeldak. Ingang in segmentboogomlijstingen van Naamse steen. Vensterkozijnen - merendeels tweelichtkozijnen - van Naamse steen. Haaks tegen het huis aan gebouwd een g ..

Bakstenen huis met verdieping en zadeldak, XVIII. Ingang in segmentboogomlijstingen van Naamse steen. Vensterkozijnen - merendeels tweelichtkozijnen - van Naamse steen. Haaks tegen het huis aangebouwd een grote vakwerkschuur met eindgevel van baksteen. Boven de schuurpoort 1867. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34824
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakstenen huis met verdieping en zadeldak. Ingang in segmentboogomlijstingen van Naamse steen. Vensterkozijnen - merendeels tweelichtkozijnen - van Naamse steen. Haaks tegen het huis aan gebouwd een g .. in Noorbeek

Hoeve met binnenplaats, van baksteen. Ingangs- en vensterkozijnen van Naamse steen. Onder het dak een muizetandlijst. Bijgebouwen met resten vakwerk

Ulvend 1
Noorbeek (Gemeente Eijsden Margraten)
Hoeve met binnenplaats, van baksteen. Ingangs- en vensterkozijnen van Naamse steen. Onder het dak een muizetandlijst. In de eindgevel van de..

Hoeve de Kleine Peul, in haakvorm aangebouwd tegen nr 185. Bakstenen vleugels; de woning met houten kozijnen

Vroelen 30
Noorbeek (Gemeente Eijsden Margraten)
Hoeve de Kleine Peul, in haakvorm aangebouwd tegen nr 185. Bakstenen vleugels; de woning met houten kozijnen, XVIIId.

Hoeve de Peul. Bakstenen vleugels op breukstenen plinten om een binnenplaats. Vensters in Naamse steen. Aan de binnenplaats o.a. een rondboogpoortje i ..

Vroelen 29
Noorbeek (Gemeente Eijsden Margraten)
Hoeve de Peul. Bakstenen vleugels op breukstenen plinten om een binnenplaats, XVII-XVIII. Vensters in Naamse steen. Aan de binnenplaats o.a...

Hoeve Savelberg. Twee evenwijdige vleugels. Woonvleugel van baksteen. met vensters in Naamse steen. Boven de - vernieuwde - poort een beeldnisje. Bedr ..

Vroelen 27
Noorbeek (Gemeente Eijsden Margraten)
Hoeve Savelberg. Twee evenwijdige vleugels. Woonvleugel van baksteen, XIX A. met vensters in Naamse steen. Boven de - vernieuwde - poort een..

Schuur uit vakwerk en metselwerk opgetrokken

Vroelen 32a
Noorbeek (Gemeente Eijsden Margraten)
Uit de 18e eeuw daterende, ten dele in vakwerk, ten dele in schoon metselwerk opgetrokken, tot vacantiewoning verbouwde schuur op bakstenen ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)