Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige kluis (afmeting 3 x 3 x 3 m.) gelegen langs de holle weg van Gasthuis naar Bemelen, in het Bemelerbosch in Bemelen

Kerkelijk Gebouw

Vm kluis Bemelerbos
6268ZG Bemelen (gemeente Eijsden Margraten)
Limburg


Beschrijving van Voormalige kluis (afmeting 3 x 3 x 3 m.) gelegen langs de holle weg van Gasthuis naar Bemelen, in het Bemelerbosch

Vm KLUIS (afmeting 3 x 3 x 3 m.) gelegen langs de holle weg van Gasthuis naar Bemelen, in het Bemelerbosch. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34643
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige kluis (afmeting 3 x 3 x 3 m.) gelegen langs de holle weg van Gasthuis naar Bemelen, in het Bemelerbosch in Bemelen

Droogenberg

Gasthuis 7
Bemelen (Gemeente Eijsden Margraten)
Hoeve De Droogenberg. Aan de binnenplaats op de verdieping van het woongedeelte, drie grote houten kruis- en twee smalle tussendorpelkozijne..

Hoeve Gasthuis

Gasthuis 51
Bemelen (Gemeente Eijsden Margraten)
Hoeve om gesloten binnenplaats. Woonhuis van mergel met in- en uitgezwenkte voorgevel, plm 1700. Inwendig trap en schoorstenen uit de bouwti..

't gasthuis

gasthuis 55
bemelen (Gemeente eijsden-margraten)
MUUR (onderdeel 3). Tuinmuur uit 1750 van indrukwekkende lengte bestaande uit een dubbele muur waarvan de spouw met leem is gevuld; de muur ..

't gasthuis

gasthuis 55
bemelen (Gemeente eijsden-margraten)
GROT (onderdeel 11). Als hoofdornament in het park even ten westen van het midden van het park opgetrokken kunstmatige grot in mergel, die d..

't gasthuis

gasthuis 55
bemelen (Gemeente eijsden-margraten)
HISTORISCHE TUIN EN PARKAANLEG (onderdeel 2). De aanleg bestaat uit a: een landschapspark aan de westzijde van het huis en b: een kleine doo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)